Largimi nga vendi do na kushtojë shtrenjtë: Maqedonisë së Veriut i mungojnë ndërtues, inxhinier të TI, minatorë

Gjermania, Sllovenia, Malta, Kroacia dhe shumë vende tjera i angazhojnë punëtorët e kualifikuar maqedonas, të cilët më pas mungojnë në tregun vendas të punës.

Nga ambasada gjermane potencuan se në vit rreth dhjetë mijë viza pune janë dhënë për qytetarët nga maqedonia. Nuk kanë informacione sa qytetarë nga Maqedonia e Veriut punojnë pa leje pune në Gjermani.

Pasi që largimi nga vendi u përshpejtua, në shumë faktorë mungojnë punëtorë të aft që e dinë punën  dhe munden të përballen me sfidat.

https://faktor.mk/iseluvanjeto-skapo-kje-ne-chini-na-makedonija-i-nedostigaat-gradeznici-it-inzeneri-rudari