Ekonomistët me vlerësim për rebalansin

”Projeksionet e tyre janë optimiste dhe vlerësojmë se recesioni mund të jetë më i thellë, duke pasur parasysh që më kemi rënie në BPV në kuartalin e dytë prej -12.7%. Kemi nivel të ulët të realizimit të investimeve kapitale në nën 40%. Aktiviteti ekonomik në përgjithësi është ulur dhe pritjet janë se rënia e BPV-së mund të jetë dhe më e madhe.”-thotë Drilon Iseni, drejtori ekzekutiv i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore.
Deklaratën e plotë mund ta gjeni në linkun e mëposhtëm:
https://www.24.mk/details/ekonomistite-so-ocenka-za-rebalansot