TRANSPORTI, HOTELERIA, NDËRTIMTARIA: Do t’ju duhet kohë për tu rikuperuar nga pandemia

 

“Nuk është e mundur të thuhet saktësisht se sa kohë do të kalojë për të kapërcyer krizën e krijuar nga pandemia, sepse dimensionet e saj janë globale dhe dihet mirë që ne si ekonomi jemi të ndikuar fuqishëm nga tregu ndërkombëtar. Duhet të theksohet se këto kategori janë kontribuesit më të mëdhenj në PBB, dhe ne si Oda vazhdimisht kemi shprehur shqetësimin për këtë sepse hotelet dhe turizmi janë plotësisht të mbyllura për një periudhë të rëndësishme. Vlerësimi ynë për këtë situatë është se të gjithë sektorët do të ndjenjë pasojat e një pandemie, disa më shumë dhe disa më pak, dhe se do të jetë e vështirë për të gjithë për të vazhduar, por kategoritë e mësipërme dhe ato me situata të ngjashme do të kenë problemet më serioze, dhe ekonomia me siguri do të dëmtohen gjithashtu nëse të njëjtat kategori nuk kthehen në normale sa më shpejt që është e mundur “, shprehet Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore.

https://faktor.mk/transport-ugostitelstvo-gradeznishtvo-na-ovie-sektori-kje-im-treba-vreme-da-se-oporavat-po-udarot-na-pandemijata-