Стопанската Kомора на Северо-Западна Македонија му честита на Претседателот на Сорбараието г-дин. Гаши. Целта е да се продлабочи соработката во корист на приватниот сектор.

02.07.2024, Скопје – во просториите на Собранието на Република Северна Македонија се одржа средба меѓу раководството на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија и Претседателот на Собранието на Република Северна...

Спаркс Форум 2024: Поттикнување на одржлив развој и регионална соработка во Западен Балкан

Спаркс Форумот 2024 е значаен настан за сите оние кои се посветени на одржлив развој и регионална соработка во Западен Балкан. Одржан под поддршка на UNMIK, овој форум ги...

🌿 Аплицирајте Сега за Сертификат за Одржлив Бизнис!

Дали вашиот бизнис е посветен на одржливост? 💡 Користите енергетски ефикасен HVAC? 🔄  Користете LED осветлување? ♻️ Спроведувате програми за намалување и рециклирање на отпадот? Ако е така, вие...

„Изгради ја иднината во дома – Стоп на Миграција“ – Mendi Qyra

Недостатоците кои манифестираат хронолошки симптоми координирани во подолг временски период, потребен им е само систематски пристап кон нивно идентификување и третмани на истите. Република на Северна Македонија како земја...

Саем за Кариера „Универзитет Мајка Тереза“: Претседателот Qyra ја истакна важноста на локалната работна сила и запирање на миграцијата на младите од земјата

Денес, на 15.05.2024 година, на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се одржа Саемот на кариера, важен настан за интеракцијата помеѓу универзитетите и компаниите од различни области. На овој настан...

„СКСЗМ и Коалицијата Влен ја потпишаа Платформата на СКСЗМ за економски развој на РСМ“

02.05.2024 година, Скопје – Во склоп на средбите со политичките партии, во просториите на СКСЗМ се одржа вториот состанок по ред, на кој Претседателот г-дин. Mendi Qyra заедно со...