Албанската компанија го смени пазарот за пици во САД и вработи над 600 лица во Македонија

Slice е додадена вредност на економијата во Македонија бидејќи вработува над 600 лица од различен профил и возраст. Телеграфи Македонија заедно со СКСЗМ спроведоа интервју со Бутринт Села, генерален...

Дритон Азизи од УНИКА: Нашиот најголем успех е задоволството на нашите клиенти

Дритон Азизи раководи со една од најголемите компании во Македонија и за ова решивме да го анкетираме заедно со СКСЗМ. Да научите за минатото, сегашноста и иднината. УНИКА веќе...

Папранику: Ист Гејт доаѓа и ќе биде чудо само по себе

Нептун е еден од најголемите брендови во Македонија. Телеграфи Македонија и СКСЗМ разговараа со Арсим Папранику, ко-сопственик на СЕГ и Нептун. Искуството, претприемништвото и идните предизвици се темите за...