Хоџа: Партиите мора да бидат особено внимателни со економските закони

Партиите мора да размислат за реалната состојба што ја зафати земјата, каде што економијата е оштетена на значително ниво, додека во последните денови гледаме зголемување на бројот на нови...

Албанскиот претприемач Горчај дава совети како да се води врвна компанија во Македонија

Агим Горчај е генерален директор на Mega Auto Parts  и разговараше со Телеграфи Македонија за да покаже како тој го зголеми брендот на неговата компанија, но и за плановите...

Албанскиот претприемач Горчај дава совети како да се води врвна компанија во Македонија

Агим Горчај е генерален директор на Mega Auto Parts  и разговараше со Телеграфи Македонија за да покаже како тој го зголеми брендот на неговата компанија, но и за плановите...

ЈУС-МБ членка на СКСЗМ што ги следи и имплементира глобалните промени во работењето

Компаниите членки на СКСЗМ секогаш докажуваат дека се спремни да инвестираат во земјата, со што ќе ги одобрат условите за правење на бизнис и отворање на нови работни места....

Висар Јакупи: Младината е нашата најдобра можност за инвестиција

Кипер го достигна врвот, и за тоа како Телеграфи Македонија разговаравме со Висар Јакупи за да видиме како е организирана компанија со над 500 вработени и над 60 продажни...

Членката на СКСЗМ Книжарницата НОБЕЛ отвори во Скопје ново продажно место

На градот Скопје долго време му недостасуваше книжарница што нуди книги на албански јазик. Оваа празнина оваа година се пополни  со отворање на првата книжарница од ваков вид. Членките...