Албанскиот претприемач Горчај дава совети како да се води врвна компанија во Македонија

Агим Горчај е генерален директор на Mega Auto Parts  и разговараше со Телеграфи Македонија за да покаже како тој го зголеми брендот на неговата компанија, но и за плановите...

ЈУС-МБ членка на СКСЗМ што ги следи и имплементира глобалните промени во работењето

Компаниите членки на СКСЗМ секогаш докажуваат дека се спремни да инвестираат во земјата, со што ќе ги одобрат условите за правење на бизнис и отворање на нови работни места....

Членката на СКСЗМ Книжарницата НОБЕЛ отвори во Скопје ново продажно место

На градот Скопје долго време му недостасуваше книжарница што нуди книги на албански јазик. Оваа празнина оваа година се пополни  со отворање на првата книжарница од ваков вид. Членките...

Dogan Air-Членките на СКСЗМ инвесираат во секое време

Во тешки времиња на пандемијата COVID19 и негативните параметри во економијата,  претприемачите вложуваат во инвестиции за да создадат додадена вредност. Директорката на Dogan Air, истовремено основачка на Групацијата на...

Skopje East Gate-членките на СКСЗМ подготвени за инвестиции во земјата

Во овие тешки времиња на пандемијата COVID-19, успехот на Трговскиот центар Skopje East Gate е запечатен денес со потпишување на најголемиот договор во земјата помеѓу деловниот сектор и банките....