Month: 25th јуни 2019

Обука во Франција

СКСЗМ во рамки на проектот Еразмус+ ќе присуствува на еднонеделна обука во Франција за зголемување на капацитетите за подготовка и имплементација на проекти. Со ова докажуваме дека ги следиме...

Филантропија на зелени идеи

Филантропија на зелени идеи е годишен конкурс кој поддржува развој на мали, локални одржливи бизнис идеи во Западен Балкан: во Северна Македонија и во Албанија, Косово, Црна Гора ,...

Презентација на ELEN

СКСЗМ во соработка со консултантската куќа LANSKY, GANZGER + PARTNER организираше тркалезна маса во која компаниите-членки беа запознаени со услугите на новaта членка ELEN ntsh со цел да имаат...

Посета од NUSAYBIN – Турција

Делегација од Стопанската Комора на Трговија и Индустрија – NUSAYBIN, Турција, на чело со Претседателот Махсум Озмен, беше пречекан од Претседателот на СКСЗМ Неби Хоџа и други претставници на...

Четвртиот состанок на Управниот Одбор

Се одржа четвртиот состанок на Управниот Одбор на СКСЗМ за оваа година. Незапирливата работа продолжува со бројните активности предвидени во годишниот план. Беа дискутирани и точките на дневниот ред...