Year: 29th јули 2019

Комисија за јавно-приватен дијалог

Почитувани членки на СКСЗМ, Стопанската Комора на Северозападна Македонија од јули ќе претседава со Комисијата за јавно-приватен дијалог меѓу стопанските комори и Владата на Република Северна Македонија. Комисијата за...

Деловна средба со Претседателот на Република Северна Македонија

24.07.2019 – Денеска во просториите на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија беше пречекан на работна средба Претседателот на Република Северна Македонија г-дин Стево Пендаровски. Целта на денешната средба беше...

АПЕЛ

Последните денови сме сведоци на споменување на многу имиња на компании, кои циркулираат преку медиуми и портали поврзани со многу случаји во државата. Меѓу нив е и името на...

Информативен панел со ЕБОР

СКСЗМ во соработка со Европската Банка за Обнова и Развој организираа информативен панел на тема “Програма за поддршка на конкурентноста на МСП”, во Република Северна Македонија. Програмата за поддршка...

Lean Six Sigma обука

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија како клучен партнер во соработка со Универзитетот во Љубљана – Економски факултет, центар за европско образование, лидерство и претприемништвото и Идеа O.K. обуки и...

Обука во Франција

СКСЗМ во рамки на проектот Еразмус+ ќе присуствува на еднонеделна обука во Франција за зголемување на капацитетите за подготовка и имплементација на проекти. Со ова докажуваме дека ги следиме...