EXPO DUBAI 2020-МНР претставуват во просториите на СКСЗМ

Денес, претставници на Министерството за Надворешни работи ја претставија изложбата Дубаи 2020 во просториите на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, на презентацијата присуствуваа претставници на компании членки на Комората.

Дубаи 2020 е глобална изложба чиј домаќин е Обединетите Арапски Емирати Дубаи, чија цел е да остави економско и социјално наследство. Сите учесници ќе бидат дел од она што ќе биде познато како Округот 2020. Изложбите нудат единствена и меѓународна сцена за да се вклучат културна дипломатија и да комуницираат со земјата домаќин.

Во оваа презентација од страна на претставниците на Министерството за Надворешни работи беа презентирани неколку точки што треба да ги пополнат компании кои сакаат да бидат дел од оваа изложба. За подетални информации, можете да не посетите во просториите на СКСЗМ или да не контактирате на: info@oemvp.org