Dogan Air-Членките на СКСЗМ инвесираат во секое време

Во тешки времиња на пандемијата COVID19 и негативните параметри во економијата,  претприемачите вложуваат во инвестиции за да создадат додадена вредност.

Директорката на Dogan Air, истовремено основачка на Групацијата на жени претприемачки во склоп на Комората, г-ѓа Мерита Алими, го отвора новиот продажен пункт, проширувајќи се не само со широк асортиман на клими, како што се: LG, Vivaks, Venting, Fujitsi, Hitachi, но исто така и со услуги за одржување и монтирање. Новата точка се наоѓа на улицата Џон Кенеди во Чаир, стоејќо што е можно поблиску до клиентите од оваа зона.

Членките на СКСЗМ уште еднаш докажуваат дека се подготвени за инвестиции во земјата, со кои ќе се подобрат условите за водење бизнис, како и отворање нови работни места.