15 години СКСЗМ, Хоџа: Успеавме да станеме пример за другите институции

Имајќи во предвид дека 2020 година  е јубилејна година на основањето на  СКСЗМ, имаме реализирано инервјуа со нејзинте претседатели што управуваа во овие 15 години. Следното интервју се реализираше...

Интервју со г-дин Кучи: Со факторизација на СКСЗМ, започна да се враќа довербата на бизнис заедницата и не само

Во рамките на програмата на јубилејната година 15 години СКСЗМ, ви го носиме интервјуто спроведено со вториот претседател на СКСЗМ г. Мендерес Кучи. Пријатно читање. 1.Кои беа предизвиците на...

г-дин Џемаил Даути – поминавме низ тешки предизвици за време на создавањето на СКСЗМ, но вредеше целиот тој напор

Со оглед на тоа дека 2020-та година претставува јубиларна година за СКСЗМ бидејќи одбележува 15 години од основањето, ние спроведовме интервјуа со нејзините претседатели кои ја водеа институцијата низ...

15 години СКСЗМ – Обраќање на Извршниот директор

2020-та година ја претставува 15 годишнината на основањето на СКСЗМ. Јубилејна година, 15 години звучат скромни сè додека не биде јасен споменот за нејзиното создавање со прекрасна генеза која...

СКСЗМ-15 Години, Обраќање на Претседателот Неби Хоџа !

Секоја организација и институција е посебна во својата внатрешност, врз основа на тоа што се решени да го сторат, додавајќи ги тука и причините за нивното постоење. СКСЗМ, од...

15 години СКСЗМ-посета во компаниите БЕ-ДА Логистицс и БАС ТУТИ ФРУТИ

Врз база на својата програма за 15 годишнината на СКСЗМ, таа продолжува со посети во компаниите членки и денеска се посети компанијата БЕ-ДА Логистицс и БАС ТУТИ ФРУТИ. БЕ-ДА...