Исени: Пописот важен демографски процес и важен за економијата

Извршниот директор на СКСЗМ г. Дриљон Исени за Радио Слободна Европа изјави дека пописот на населението станува најопшт доказ за фактичката состојба, доказ за тоа каква работна сила имаме,...

Дриљон Исени: Економијата се уште се бори со последиците од кризата

Извршниот директор на СКСЗМ г. Дриљон Исени, во изјавата за Deutsche Welle, се изрази дека РСМ се уште е во процес на закрепнување од економската криза, и дека негативните...

Реакција – Имунизација, капитални инвестиции и петтиот пакет клучен за надминување на кризата

06.04.2021, Скопје – Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, како институција која ги штити деловните интереси на бизнисите во земјата, продолжува со своите напори на давање предлози и насоките што...

Реакција од СКСЗМ во врска со одложувањето на процесот на попис

01.04.2021, Скопје – Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија како релевантна институција во земјата, која ги промовира и штити интересите на бизнис заедницата, има за цел да создаде поволна клима...

Инфраструктурата на Коридорот VIII не е на вистинското ниво

„Недостатокот на соодветната инфраструктура, влијае не само на југо-источниот дел на земјата, но треба да се нагласи дека Полошкиот регион е под влијание и на недостаток на соодветна инфраструктура....

Исени: Процесот на надминување на економската криза е многу комплициран и тежок за спроведување

“Според проценките на СКСЗМ, само градежните компании чекаат откажување на мораториумите издадени од општините, каде што бројките за инвестиции може да надминат 500 милиони евра”.-изјавува г-дин.Дриљон Исени, извршен директор...