Последни вести

СКСЗМ одржа состанок со Invest North Macedonia

СКСЗМ одржа состанок со делегација од Инвест Северна Македонија, предводена од директорот г. Арбен Вила. Инвест Северна Македонија е официјална владина агенција за инвестирање и унапредување на извозот, одговорна...

СКСЗМ ги прогласи ТОП 100 најуспешните компании за 2018-та година

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија ги објави ТОП 100 најуспешните компании во Македонија. Овој настан е претворен во традиција и се реализира по деветти пат и го прави изборот...

СКСЗМ – РСМ во извештајот на Глобалниот Индекс на Конкурентноста (GCI) кој се спроведува од страна на Светскиот Економски Форум(WEF)

09 Октомври 2019 – Променливата природа на економската конкурентност во светот каде постојано се истакнуваат нови технологии, создавајќи нов предизвик за бизнисите и владите, кои на колективен начин се...

Средба со Aмбасадорот на Република Косово во Скопје, г. Ѓерѓ Дедај

Во просториите на СКСЗМ беше пречекан Aмбасадорот на Република Косово во Скопје, г. Ѓерѓ Дедај. Тој изрази честитки за иницијативите на Комората за регионална соработка, особено за соработката меѓу...

Средба со министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претрпијатија, г. Хисен Џемаили.

Денес, Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, го пречека министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претрпијатија, г. Хисен Џемаили. Целта на оваа средба...

Regional B2B Event

18.09.2019, Скопје – Стопанската Комора на Северозападна Македонија во соработка со Стопанската комора на Косово и Трговско-индустриска комора во Тирана, оваа година за првпат организираа регионален Б2Б настан. Идејата...