СКСЗМ се одржа првиот состанок на претседателството на Групацијата за градежништво, урбанизам, животна средина и енергетика

16 април 2021, петок, се одржа првиот состанок на претседателството на Групацијата за градежништво, урбанизам, животна средина и енергетика, на кој се избра и претседателот на горенаведената групација, г....

СКСЗМ одржa состанок со Меѓународната Стопанска Комора на Казахстан

Денес, со посредство на Министерството за надворешни работи, се одржа состанок помеѓу Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија и Присутни беа амбасадорот на Република Северна Македонија во Казахстан, г. Сали...

Извршната канцеларија на СКСЗМ, реализира обука за дигитален маркетинг

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија во рамките на програмата за развој и зголемување на капацитетите на вработените, оддржа обука на тема дигитален маркетинг. Со оглед на самата динамика на...

СКСЗМ им помага на компаниите за мобилизирање на фондови

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија организираше инфо-сесија за компаниите, на која се презентираше Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Овој настан се оддржа во соработка со компанијата членка и...

СКСЗМ продолжува да остварува средби со претставници од клучните институции кои имаат влијание во дејноста на бизнисите

На 9-ти април, во просториите на СКСЗМ, беа присутни директорката на Управата за Јавни Приходи г-ѓа Сања Лукаревска и заменик директорот г-дин Абдул Селам-Селами. На оваа средба се дискутираше...

Исени: Пописот важен демографски процес и важен за економијата

Извршниот директор на СКСЗМ г. Дриљон Исени за Радио Слободна Европа изјави дека пописот на населението станува најопшт доказ за фактичката состојба, доказ за тоа каква работна сила имаме,...