Инфо-сесија за презентација на ИПАРД инструментот

Како дел од активностите предвидени со годишниот план на СКСЗМ, денес беше организирана онлајн инфо-сесија за презентација на ИПАРД инструментот пред компаниите членки на Комората. СКСЗМ им помага на...

СКСЗМ потпиша меморандум за разбирање, зголемување на трговијата со Украина

Денеска се потпиша меморандум за разбирање помеѓу СКСЗМ и Советот на извозници и инвеститори при Министерството за надворешни работи на Украина. Потпишувањето на меморандумот се реализира во склоп на...