Локални избори и интересот на деловниот сектор – СКСЗМ одржa состанок со политичката партија ВМРО-ДПМНЕ

Стопанската Kомора на Северо-Западна Македонија на состанок ги прeчека претставниците на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ. Имајќи предвид дека оваа година, покрај борбата против кризата предизвикана од Ковид 19, ќе се...

Владините пакети не и помогнаа толку многу на економијата на Северна Македонија, вели Исени од СКСЗМ

Исени рече дека од првите четири пакети предложени од Владата, искористени се една четвртина од планираните средства, односно 330 милиони евра од предвидените 1,2 милијарди евра за да се...