Претседателот на СКСЗМ панелист на конференцијата „Бизнис без корупција“

Претседателот на СКСЗМ, г-дин Неби Хоџа, денес учествуваше на конференцијата Бизнис без корупција, на тема Деловно опкружување без корупција: Колективен пристап и мотивација. Ефектот на корупцијата врз бизнисот и...

Платата во приватниот сектор, пониска од просечната

Од Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија информира дека просечната плата во многу области на приватниот сектор во текот на 2020 година е многу пониска од просечната плата. Целосната изјава...