Month: 25th септември 2019

Средба со министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претрпијатија, г. Хисен Џемаили

Денес, Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, го пречека министерот без ресор задолжен за регулативата за подобрување на инвестициската клима за домашните претрпијатија, г. Хисен Џемаили. Целта на оваа средба...

Regional B2B Event

18.09.2019 Скопје – Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија во соработка со Стопанската Комора на Косово и Трговско-Индустриска Комора во Тирана, оваа година за првпат организираа регионален Б2Б настан. Идејата...

Овластен економски оператор

Претставници од Царинската Управа на Република Македонија, на чело со директорот г.Ѓоко Танасоски, пред компаните членки на СКСЗМ, направија презентација и дискутираа за сите прашања поврзани со статусот овластен...