Day: 16th мај 2019

Македонски енергетски форум

СКСЗМ е претставена од претседателот Неби Хоџа на конференцијата “Македонски енергетски форум”, која оваа година се организира во знакот на светската енергетска транзиција, новите извори на енергија, енергетската ефикасност...

ФОРУМ НА ТЕМА: МЕХАНИЗМИ ЗА ЕЛИМИНАЦИЈА НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА, ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА И ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Во насока на активно вклучување на деловната заедница во стратешките економски политики и националната законска регулатива, Проектот на УСАИД “Партнерство за подобра бизнис регулатива” кој го имплементираат четирите клучни...

FMCG Самит во Скопје

Почесниот претседател на СКСЗМ Џемаил Даути е говорник во FMCG самитот кој се одржува во Скопје – ексклузивно случување во трговскиот сектор во Северна Македонија. Тој ќе ги сподели...