Традиционална Ифтарска Софра

СКСЗМ ја организираше традиционалната Ифтарска софра, каде ја обединува деловната заедница со претставници на државни институции, разни партнери и други важни јавни личности во земјата.

“СКСЗМ придонесува за економскиот развој на земјата, за да се постигне висок, одржлив и инклузивен раст преку својот придонес кон подобрување и постигнување на конкурентско економско опкружување. СКСЗМ продолжува да презентира институција која ќе биде во служба на економијата, конструктивен партнер на државните институции и партнер во социјалниот дијалог, одржувајќи висок степен на соработка со сите државни институции, кои секогаш изразуваат подготвеност за подобрување на благосостојбата во државата„ – истакна претседателот на СКСЗМ Неби Хоџа. Поздравни говори имаа и претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски и претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев.