Реакција од СКСЗМ: “Институците да ги заштитат бизнисите. Заканувачите да се изведат пред лицето на правдата,,

На 24 мај, 2023, среда – Битола, му беа упатени закани по живот на бизнисменот Лирим Мерсими во исто време и член на Управниот одбор на СКСЗМ, во моментот кога споменатото лице сакало да го искористи земјиштето залепено до неговата фабрика, земјиште кое легитимно му припаѓа бидејќи согласно законот и сите предвидени процедури, му е … Продолжи со читање Реакција од СКСЗМ: “Институците да ги заштитат бизнисите. Заканувачите да се изведат пред лицето на правдата,,