Претседателот на СКСЗМ г. Менди Ќура го пречека претседателот на СКСМ г. Азески.

Претседателот на Стопанската Комора на Северо-Ззападна Македонија, г. Менди Ќура денеска ги пречека претседателот г. Бранко Азески и потпретседателите на Стопанската Комора на Северна Македонија.

Состанокот се одржа со цел размена на информации и координирање на активностите во иднина помеѓу СКСЗМ и СКМ, за заеднички да придонесеме за поттикнување и структуирање на дијалогот помеѓу бизнисите и другите државни институции. Меѓу другото, г. Азески му честиташе на г. Менди Ќура за претседател на СКСЗМ, верувајќи дека соработката меѓу овие две институции ќе продолжи уште посилно.