Платата во приватниот сектор, пониска од просечната

Од Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија информира дека просечната плата во многу области на приватниот сектор во текот на 2020 година е многу пониска од просечната плата.
Целосната изјава и дополнителните информации може да се најдат на следниот линк:

Paga në sektorin privat, më e ulët se ajo mesatare (evropaelire.org)