COVID19-Образец-Дозвола за движење

 

Почитувани членои, од Одлуката на Владата да прогласи вонредна состојба и Одлуката за режимот на движење на територијата на Република Северна Македонија, од 21.03.2020 година, го ограничува движењето на населението, со поставување полициски час од 21 до 06 часот. Со оваа одлука работодавачите за своите вработени кои работат на смени треба да го пополнат Документот(Образец Дозвола) за дозвола во име на засегнатиот вработен, така што тој / таа ќе може да се движи во овој период (да изврши работа на смени) што можете да го преземете од нашата веб-страница. Документ кој работникот задолжително треба да го носи со себе.

Исто така, за какви било информации или други потреби, контактирајте не на +389 2 3239 252 или на е-пошта: info@oemvp.org СКСЗМ секогаш ќе биде на располагање за ваша поддршка и услуга.

Со почит, СКСЗМ.