ИСЕЛУВАЊЕТО СКАПО ЌЕ НЕ ЧИНИ: На Македонија и недостигаат градежници, ИТ инженери, рудари

Германија, Словенија, Малта, Хрватска, и многу други земји ги ангажираат квалификуваните македонски работници, кои пак фалат на домашниот пазар на труд.

Од германската амбасада неодамна посочија дека годишно околу десет илјади работни визи делат на граѓаните од Македонија. Немаат информација колку граѓани од Македонија работат на црно во Германија.

Откако иселувањето се засили, во многу сектори фалат способни работници кои си ја знаат работата и можат да се носат со предизвиците.

https://faktor.mk/iseluvanjeto-skapo-kje-ne-chini-na-makedonija-i-nedostigaat-gradeznici-it-inzeneri-rudari