Г-дин Хоџа: Владините мерки се повеќе социјални заради изборите

„Ние не сме во нормална ситуација. Доколку немаме слободен промет на потрошувачи и ги прилагодиме нивните мерки околу спречување на коронавирус, економското влијание ќе биде големо. Сметаме дека мерките што треба да ги преземаат владите се дека тие треба да бидат опипливи и повеќе во комуникација со бизнисот затоа што на терен ситуацијата не е завидна и имаме многу поплаки од деловните субјекти. Исто како што паѓа пандемската крива, така мора да расте и економијата, така што компаниите што биле погодени имаат ликвидност “, рече г. Хоџа за „Еуроњус Албанија“.

„Ние сме на работ на политички избори каде многу мерки се повеќе социјални отколку економски и сметаме дека фокусот на владата треба да биде повеќе во интерес на бизнисот и економијата. Мерките не се толку стабилни, очекуваме дека во иднина ќе го имаме вистинскиот пат на мерки во однос на пост-пандемискиот дел “, додаде г. Хоџа.

Повеќе во долунаведениот линк:

https://euronews.al/al/maqedoni-e-veriut/2020/05/05/kreu-i-odes-ekonomike-ne-rmv-masat-e-qeverise-jane-me-shume-sociale-per-shkak-te-zgjedhjeve