Lajmet e fundit

OEMVP realizoi takim me Komunën e Tetovës

OEMVP realizoi takim me Komunën e Tetovës

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në krye me kryetarin z.Nebi Hoxha së bashku me përfaqësues të komunitet të biznesit anëtarë të OEMVP-së zhvilloi takim me kryetaren e Komunës së Tetovës znj. Teuta Arifi. Pikat kryesore për të cilat u diskutua gjatë këtij takimi ishin: legalizimi i objekteve n...
Read more
OEMVP në familjen e madhe të USAID – Projekti për zhvillimin e sistemit eko-afarist

OEMVP në familjen e madhe të USAID – Projekti për zhvillimin e sistemit eko-afarist

OEMVP ndjek trendet botërore dhe synon që të në të ardhmen të bëjë digjitalizimin e shërbimeve të cilat do të mundësojnë komunikim më të lehtë mes anëtarëve. Për këtë arsye sot u nënshkruajt edhe kontrata Projektin për zhvillimin e sistemit eko-afarist nga USAID-i, i cili ka si pikë kryesore avancimin e...
Read more
Takim me Kryetarin e Komunës së Strugës dhe me Ministrin për investime të huaja

Takim me Kryetarin e Komunës së Strugës dhe me Ministrin për investime të huaja

Kryetari i Odës Ekonomike së Maqedonisë Veri-Perëndimore z.Nebi Hoxha vizitoi Komunën e Strugës, ku zhvilloi takim me kryetarin z. Ramiz Merko, Ministrin për investime të huaja z.Bardhyl Dauti si dhe përfaqësues të komunitetit të biznesit në Strugë të cilët njëkohësisht janë edhe anëtarë të OEMVP-së. Ky...
Read more

Grupacioni i Grave Afariste

Në kuadër të Odës Ekonomike së Maqedonisë Veri-Perëndimore  funksionon dhe Grupacioni i Grave Afariste. Ky grupacion u formua në maj të vitit 2014. Qëllimi kryesor është bashkëpunimi mes gjinisë më të butë në sferat e biznesit. OEMVP e ka pikësynim që çdoherë të gjejë mënyra më të reja dhe efikase që do...
Read more
Hapja solemne e Aqua Spark në Dibër

Hapja solemne e Aqua Spark në Dibër

25 Qershor 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore të premten më datë 22 Qershor 2018 morri pjesë në hapjen solemne të Aqua Spark në Dibër. Ky është investim në një sipërfaqe prej më shumë se 6000 m2 me pishina me ujëra termo-minerale, të cilat janë të rradhitura në vendin e parë në Evr...
Read more
OEMVP në funksion të plotë të biznesit – vazhdon me shtimin e shërbimeve të reja!

OEMVP në funksion të plotë të biznesit – vazhdon me shtimin e shërbimeve të reja!

21 Qershor 2018 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në mbledhjen e tretë të Këshillit Drejtues diskutoi rreth funksionimit të grupacioneve brenda Odës, në veçanti për Grupacionin e grave afariste, si dhe konceptin e shkallëzimit të anëtarësisë që nga ky vit bëhet në bazë të qarkullimit vjetor...
Read more

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore shpreh shqetësim të thellë në lidhje me situatën e sigurisë në vend

19 qershor 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore shpreh shqetësim të thellë në lidhje me situatën e sigurisë vend, veçanërisht në rajonin e Shkupit dhe Pollogut që ndërlidhet me zhvillimet e fundit ku disa pika shitjeje, respektivisht markete që ndodhen në vendbanime në Shkup e Tetovë...
Read more
Me fat festa e Fitër Bajramit!

Me fat festa e Fitër Bajramit!

Të nderuar qytetarë të besimit Islam, Fitër Bajrami përmbyll një muaj të agjërimit, adhurimit, sakrificës dhe mirësisë mes njerëzve. Urojmë që këto ditë të mëshirës, faljes, mirëkuptimit dhe paqes të përcillen jo vetëm me urime dhe vizita, por edhe me vepra të mira. Duke falënderuar bashkëpunëtorët për...
Read more
OEMVP vazhdon me takimet e Roadshow

OEMVP vazhdon me takimet e Roadshow

 01 Qershor 2018 –  OEMVP vazhdoi takimet e Roadshow dhe këtë javë vizitoi kompani anëtare në Shkup dhe Tetovë.  Gjatë takimit prezantuan shërbimet e reja të Odës dhe risitë që do të shërbejnë si  vend ku do të trajtohen të gjitha kërkesat e kompanive në raport me administratën, qeverisjen dhe kua...
Read more
Takim informativ për promovimin e rregullores dhe menyrën e zbatimit të kontrollit mbi tregun

Takim informativ për promovimin e rregullores dhe menyrën e zbatimit të kontrollit mbi tregun

29 Maj 2018 – Në bashkëpunim me odat tjera në vend, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot me qëllim të përmirësimit dhe implementimit më të lehtë të ligjeve ne Republikën e Маqedonisë, organizuan takim informativ për promovimin e rregullores dhe menyrën e zbatimit të kontrollit mbi tregu...
Read more
OEMVP në forumin e biznesit në Maltë

OEMVP në forumin e biznesit në Maltë

22 Maj 2018 – Biznes delegacioni i OEMVP-së në krye me kryetarin Nebi Hoxha po zhvillon një vizitë në Maltë, në kuadër të “Forumit të Biznesit Maltë –Shqipëri”, të shoqëruar nga kryetari i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta dhe përfaqësues të komunitetit të biznesit shqiptar të Dhomave të Tregtisë...
Read more
Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi mes OEMVP-së dhe Qendrës për Arsim Profesional dhe Trajnim

Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi mes OEMVP-së dhe Qendrës për Arsim Profesional dhe Trajnim

17 Maj 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot nënshkruajti memorandum bashkëpunimi me Qendrën për Arsim Profesional dhe Trajnim, marrëveshje kjo që do të sigurojë përkrahje të ndërsjelltë në zhvillim të arsimit profesional dhe të gjitha subjekteve të interesuara për arsimin profesi...
Read more
Sesion informativ mbi zhvillimin e ardhshëm të turizmit dhe hotelerisë në rajon

Sesion informativ mbi zhvillimin e ardhshëm të turizmit dhe hotelerisë në rajon

16 Maj 2018 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore pas prezantimit dje në Shkup, sot në Ohër organizoi sesionin informativ mbi temën e njëjtë për “Nevoja për të ndryshuar programin e zhvillimit në fushën e klasifikimit dhe standardizimit në turizëm dhe hoteleri”. Prezantimi kishte pë...
Read more
Urime muajin e shenjtë të Ramazanit!

Urime muajin e shenjtë të Ramazanit!

Me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore ju përcjell urimet më të sinqerta që ky muaj të jetë muaj i mëshirës së ndërsjelltë mes njëri-tjetrit, muaj i faljes dhe mirëkuptimit, muaj i ngritjes morale, shpirtërore e fizike, për përballimin me sukses të sfida...
Read more
Klasifikimi dhe standardizimi i ligjeve për turizëm dhe hoteleri

Klasifikimi dhe standardizimi i ligjeve për turizëm dhe hoteleri

15 Maj 2018 – Projekti i i USAID-it për Partneritet për rregullativë më të mirë afariste ka mbajtur një sesion informativ mbi temën “Nevoja për të ndryshuar programin e zhvillimit në fushën e klasifikimit dhe standardizimit në turizëm dhe hoteleri”. Prezantimi kishte për qëllim të gjitha ndë...
Read more
Dauti Komerc zgjeron veprimtarinë në Mal të Zi

Dauti Komerc zgjeron veprimtarinë në Mal të Zi

13 Maj 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore morri pjesë në hapjen solemne të objektit të ri të kompanisë Dauti Komerc në Tuz (Podgoricë, Mal i Zi), një investim prej 3.5 milion euro për të zgjeruar rrjetin e tregtisë dhe për të hapur vende të reja pune në këtë rajon. Në fjalimin e ti...
Read more
Për herë të parë komuniteti i biznesit nënshkruan memorandum për dialog publiko-privat me Qeverinë

Për herë të parë komuniteti i biznesit nënshkruan memorandum për dialog publiko-privat me Qeverinë

09 Maj 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore  bashkë me odat tjera ekonomike në vend partnerë në projektin e USAID-it për “Partneritet për rregullativë më të mirë afariste”, sot ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi për krijimin e një dialogu publiko-privat me Qeverinë e R...
Read more
Nxitja e zhvillimit të sektorit të bujqësisë

Nxitja e zhvillimit të sektorit të bujqësisë

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore përmes projektit të USAID – Partneritet për rregullativë më të mirë afariste,  në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Maqedonisë, Odën Ekonomike të teknologjisë informative dhe komunikimit (MASIT), Lidhjen e Odave Ekonomike të Maqedonisë, dhe EPI Centar Internaci...
Read more
OEMVP pjesëmarrëse në Panairin e Karrierës

OEMVP pjesëmarrëse në Panairin e Karrierës

24 Prill 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore vazhdon edhe këtë vit të mer pjesë  në Panairin e Karrierës e mbajtur në hapësirat e UEJL-it. Panairi i Karrierës paraqet një mundësi të mirë për studentët për t’u takuar me punëdhënësit potencial . ‘Ky panair shërben si burim informacion...
Read more
OEMVP do të ndjekë realizimin e shtyllës së tretë të Planit për rritje ekonomike

OEMVP do të ndjekë realizimin e shtyllës së tretë të Planit për rritje ekonomike

23 Prill 2018 – Pas dërgimit të kërkesës nga OEMVP-ja deri tek Qeveria për  formimin e një grupi punues që do të përcjell nga afër zbatimin e Shtyllës se tretë të paraparë në Planin për rritje ekonomike të Republikës së Maqedonisë, qeveria e RM-së ndërmorri hapat e para. Kështu, qeveria e shqyrtoi...
Read more
Trendet botërore si bazë për rritjen e investimeve në sektorin e agro-biznesit

Trendet botërore si bazë për rritjen e investimeve në sektorin e agro-biznesit

23 Prill 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore  në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Maqedonisë, Odën Ekonomike të teknologjisë informative dhe komunikimit (MASIT), Lidhjen e Odave Ekonomike të Maqedonisë, dhe EPI Centar Internacional sot në Veles organizuan forumin ekonomik me temë...
Read more
Shqetësimet e bizneseve në Gostivar

Shqetësimet e bizneseve në Gostivar

19 Prill 2018 –  Sot Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore vazhdoi takimet me bizneset e Gostivarit dhe rrethinës. Në këto takime është biseduar se çka mund të bëhet që të arrihen rezultate më të mëdha dhe përkrahje më e madhe me shërbimet që ofron Oda. Bizneset e vlerësuan angazhimin që OEM...
Read more
Vazhdojnë takimet me bizneset e Tetovës

Vazhdojnë takimet me bizneset e Tetovës

13 Prill 2018 – Pas takimeve në Kumanovë, drejtori ekzekutiv i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Drilon Iseni ka vazhduar serinë e takimeve në kuadër të Roadshow të OEMVP-së me bizneset në rajonin e Tetovës, ku ka shpalos shërbimet që ofron Oda, është përgjigjur në shqetësimet dhe kërk...
Read more
Sesion informativ me kompanitë nga Koçani mbi Ligjin për marrëdhënie pune

Sesion informativ me kompanitë nga Koçani mbi Ligjin për marrëdhënie pune

11 Prill 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore përmes projektit të USAID – Partneritet për rregullativë më të mirë afariste, sot në Koçani në sesion informativ i prezantoi dispozitat ekzistuese dhe kërkesat ligjore të cilat ndikojnë tek ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (NVM), lidhur m...
Read more
Mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues

Mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues

05 Prill 2018 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në mbledhjen e dytë të Këshillit Drejtues diskutoi konceptin e shkallëzimit të anëtarësisë që nga ky vit do të bëhet në bazë të qarkullimit vjetor të kompanive. Këtë vit Oda ka bërë azhurimin e portfolios së shërbimeve që do t’ju ofrojë anëtar...
Read more
Me iniciativë të OEMVP-së, Drejtoria e Doganave përgatit propozim ligj për ndryshim në Ligjin e Doganave

Me iniciativë të OEMVP-së, Drejtoria e Doganave përgatit propozim ligj për ndryshim në Ligjin e Doganave

04 Prill 2018 – Angazhimi i vazhdueshëm i OEMVP-së në mbrojtjen e interesave të biznesit edhe kësaj here jep rezultatet e veta. OEMVP bashkë me odat tjera ekonomike në vend në kuadër të projektit “Partneritet për rregullativë më të mirë afariste” i financuar nga USAID, dërgoi deri tek Drejtoria e...
Read more
Vendoset gurthemeli i fabrikës Aluform Bruti

Vendoset gurthemeli i fabrikës Aluform Bruti

31 Mars 2018 – Sot kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Nebi Hoxha morri pjesë në vendosjen e gurthemeleve të fabrikës së re Aluform Bruti. Ky është një investim prej rreth 7 milion euro për fabrikë për prodhimin e sanduiç panelëve të aluminit. Pritet që në më pak se një vjet t...
Read more
Dispozitat ligjore në fushën e mjedisit jetësor në funksion të kompanive

Dispozitat ligjore në fushën e mjedisit jetësor në funksion të kompanive

28 Mars 2018 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në Dibër organizoi sesion informativ mbi “Rregulloret ligjore në fushën e mjedisit jetësor në funksion të zhvillimit, promovimit dhe konkurrueshmërisë së kompanive”. Qëllimi i këtij sesioni informativ është të prezantohen dispoz...
Read more
Konkurs për shfrytëzues potencial të shërbimeve konsultative

Konkurs për shfrytëzues potencial të shërbimeve konsultative

 K O N K U R S për shfrytëzues potencial të shërbimeve konsultative të ko-financuara nga sfera e punëve profesionale për siguri në punë, në përputhje me Ligjin për siguri dhe shëndet në punë Projekti i financuar nga USAID – “Partneritet për rregullativë më të mire afariste” i cili implementohet prej EPI...
Read more
Trajnim mbi rregulloret ligjore të mjedisit jetësor në funksion të zhvillimit, promovimit dhe konkurueshmërisë së kompanive

Trajnim mbi rregulloret ligjore të mjedisit jetësor në funksion të zhvillimit, promovimit dhe konkurueshmërisë së kompanive

15 Mars 2018 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot organizoi një takim informativ mbi rregulloret ligjore në fushën e mjedisit jetësor në funksion të zhvillimit, promovimit dhe konkurueshmërisë së kompanive. Në takim morrën pjesë përfaqësues të Ministrisë së mjedisit jetësor dhe planif...
Read more