OEMVP-ja për terminalin doganor në Jazhincë për eksport më të madh në Kosovë – Gazeta e pavarur

Rritja e eksportit nga Maqedonia në Kosovë prej 41% në dhjetor është një lajm i mirë për Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore. Por shtetet anëtare besojnë se shteti mund të bëjë më shumë për trendin aktual që të bëhet një konstantë.

Drejtori ekzekutiv Z. Drilon Iseni ka thënë: “Në platformën ekonomike të Odës, gjithmonë e theksojmë se Kosova është një nga partnerët më të rëndësishëm tregtarë të Maqedonisë, veçanërisht në aspektin e eksportit, me të cilën kemi një bilanc pozitiv. Besojmë se shteti duhet të përqëndrohet në përfundimin e projekteve të infrastrukturës, dhe jo vetëm në autostradën Shkup-Bllacë, por edhe në terminalin doganor në Jazhincë, i cila do të lehtësojë qarkullimin e mallrave në Kosovë dhe anasjelltas. ”

Për më tepër lexoni në linkun mëposhtë: https://nezavisen.mk/mk/vesti/2019/01/120112/?fbclid=IwAR0i5338Dxzo2K8N93IZodAlsTKwy7bn6AhAZcKrSScjIakxqsS1DTmRbpY