OEMVP dhe Oda Italiane në takim për mundësi bashkëpunimi

OEMVP dhe Oda Italiane në takim për mundësi bashkëpunimi

21 Korrik 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri – Perëndimore priti në takim sot delegacionin e Odës Italiane, ku paten mundësi që të diskutojnë rreth bashkëpunimit ne mes anëtarëve të të dy Odave.

Nisur nga nevoja për zhvillim të veprimtarisë së biznesit në mes Maqedonisë  dhe Italisë të vendosen format e koordinimit dhe dialogut efektiv në kryerjen e aktiviteteve ekonomike të subjekteve afariste nga të dy anët.

Delegacionin nga Italia e kryesoi kryetari i odës Italiano Maqedone z. Enriko Petrela i shqëruar nga anëtarë të bordit drejtues të cilët vinin nga sektorët e financave dhe sigurime, mobilje etj.

Ky takim ne mes të dy Odave do të jetë mundësi për rritjen edhe të investimeve të huaja në Maqedoni me qëllim të zhvillimit ekonomik të vendit me foksu të veçantë sektorin e turizmit, bujqësisë, produkteve ushqimore por jo vetëm, e cila do të rezultojë me aktivitet më të madh ekonomik në dyja anët

Në këtë takim kryeatri Hoxha i shoqëruar nga nënkryetari z. Fejzi të ciltë  kishinmundësin që para Odës Italiane të prezantojnë anëtarët e OEMVP-së e cila njëherit paraqet edhe promovimi të anëtarve të Odës si pikë strategjike e saj.

Related posts

SPOZORI GJENERAL