СКСЗМ на чекор со финансиските новости | OEMVP СКСЗМ на чекор со финансиските новости – OEMVP

СКСЗМ на чекор со финансиските новости

Делегацијата на СКСЗМ на Сараевскиот Халал Саем ја имаа можноста да се сретнат и со г. Амер Буквиќ од Босна Банк Интернатионал. Главните точки на дискусијата беа соработката помеѓу СКСЗМ и ББИ, а посебен акцент беше ставен на принципите на Исламските финансии.

ББИ е банка во Босна, која ги извршува своите активности врз основа на принципите на исламските финансии. Исто така беше разгледана можноста за проширување на овие принципи, што ќе доведе до поголем профит, како и можност за инвестирање од богатите земји во Блискиот Исток.

СКСЗМ секогаш ги следи новите начини на финансирање и на работење што секогаш ќе доведат до успех и профит, а особено во овој случај во време кога Исламските финансии се соочуваат со голем развој предводени од растот на земјите од Блискиот Исток.

About The Author

Related posts

Share This