СКСЗМ заедно со бизнис лидерите на Скопскиот регионален самит | OEMVP СКСЗМ заедно со бизнис лидерите на Скопскиот регионален самит – OEMVP

СКСЗМ заедно со бизнис лидерите на Скопскиот регионален самит

16 Oктомври 2017 – Стопанската Kомора на Северо-Западна Македонија денес и утре претставена од претседателот Неби Хоџа е дел од регионалниот Самит 100, на кој присуствуваа над 150 бизнис лидери од Југоисточна Европа и Западен Балкан, министри и претставници од Европската унија.
“Самит 100” е бизнис иницијатива, кој во земјата собира околу 150 еминентни бизнис лидери од целиот регион на Југоисточна Европа, примарната цел е да се најдат конкретни идеи, проекти и предлози за подобрување на комуникациите во регионот во сите економски и социјални аспекти.
Главната тема на Самитот 100 во Скопје е врската во различни области и на различни нивоа.

Панелот со премиерите на земјите од регионот ќе се одржи утре.

Од членовите на СКСЗМ на Самитот учествуваат компаниите Даути Комерц, Гемак, Агрокорпорација, Mодинг, Алма М и други.

About The Author

Related posts

Share This