Предизвиците на бизнисот покрај актуелните случувања | OEMVP Предизвиците на бизнисот покрај актуелните случувања – OEMVP

Предизвиците на бизнисот покрај актуелните случувања

Претседателот на СКСЗМ, Неби Хоџа, заедно со делегација од комората, оствари средба со заменик-премиерот на Владата за европски прашања, Бујар Османи и други министри и заменици министри од редовите на ДУИ. На овој состанок беа разгледани економските предизвици на бизнисот, тешкотиите со кои тие се соочуваат, усогласувањето на законите со оние на ЕУ, прогресивното оданочување и многу други актуелни теми.

СКСЗМ ја оценува високо работата на државните институции, кои изразуваат волја за подобрување на климата за водење бизнис во земјата.

 

About The Author

Related posts

Share This