Дома | OEMVP | OEMVP Дома – OEMVP
Законите да се почитуваат од државата бидејќи тие се почитувани од бизнисите

Законите да се почитуваат од државата бидејќи тие се почитувани од бизнисите

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија денеска на прес-конференција реагираше за проблемите со кои се соочуваат бизнисите при нивното работење. Таа ја поздравува посветеноста на државните институции за подобрување на законската регулатива и условите за водење бизнис, и ја подржува секоја инициј...
Read more
СКСЗМ ја враќа Македонија во извештајот на Глобалниот Индекс на Конкурентноста (GCI) кој се спроведува од страна на Светскиот Економски Форум (WEF)

СКСЗМ ја враќа Македонија во извештајот на Глобалниот Индекс на Конкурентноста (GCI) кој се спроведува од страна на Светскиот Економски Форум (WEF)

Променливата природа на економската конкурентност во светот каде постојано се истакнуваат нови технологии, создавајќи нов предизвик за бизнисите и владите, кои на колективен начин се изложени на опасноста на негативното влијание врз економскиот раст и продуктивност. Ова е главното прашање кое може да се...
Read more
Можност за проширување на регионалната соработка

Можност за проширување на регионалната соработка

Денес во СКСЗМ се одржа средба помеѓу Косовската Комора на Бизнис, каде што присутен беше претседателот г-дин Скендер Красниќи, како и делегацијата на ККБ, додека присутни од страна на СКСЗМ беа претседателот г-дин Неби Хоџа и делегацијата на Комората. Имајќи го во предвид фактот на многуте економски и...
Read more
Јурис бр.4

Јурис бр.4

05 Октомври 2018 – Во ова издание на Јурис ќе го презентираме  Законот за јавните набавки со новиот предлог закон вклучувајќи ги сите новости во него. За повеќе информации, контактирајте не на juris@oemvp.org или на телефон 02/3239-25 Тука може да го симнете новиот број на ЈУРИС.
Read more
СКСЗМ денеска беше посетено од претставници на Одделот за Индустриска Политика на Р. Косово

СКСЗМ денеска беше посетено од претставници на Одделот за Индустриска Политика на Р. Косово

Денес, во СКСЗМ се одржа состанок каде што беа присутни раководителот на Одделот за Индустриска Политика на Р. Косово, Игбале Реџа – Јашари и претставници. Од страната на СКСЗМ присутни беа г. Неби Хоџа и делегација на Комората. На овој состанок беше извршено запознавање на двете организации меѓу себе з...
Read more