Memorandum bashkëpunimi me Odën Tregtare të Hungarisë

Memorandum bashkëpunimi me Odën Tregtare të Hungarisë

14 Qershor 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri – Perëndimore dhe Oda Tregtare e Hungarisë në Republikën e Maqedonisë sot nënshkruan memorandum bashkëpunimi. Duke u nisur nga nevoja për zhvillim të veprimtarisë së biznesit në rajonin veri-perëndimorë të Maqedonisë dhe nevojës për bashkëpunim tregtar, me anë të këtij bashkëpunimi do të vendosen format e koordinimit dhe dialogut efektiv në kryerjen e aktiviteteve ekonomike të subjekteve afariste në Maqedoninë veri-perëndimore.

Duke folur për mundësitë e bashkëpunimit me Odën Tregtare të Hungarisë, kryetari i OEMVP-së Nebi Hoxha ka theksuar edhe paraqitjen e përbashkët në projektet e ndryshme ndërkombëtare  në bashkëpunim me ndërmarrjet nga vendi jonë.

Nënkryetarja e Grupacionit të Grave Afariste, Merita Ramadani Alimi njëherit edhe iniciatore e kësaj nisme,  shpreson që shumë shpejt do të kenë mundësi të ndajnë rezultatet që do rrjedhin nga ky bashkëpunim dhe së bashku të festojnë shumë suksese të reja.

Gjithashtu, do të angazhohen në zbatim të reformave në procesin e aktiviteteve afariste dhe inovacionin tek anëtarët e OEMVP-së, si dhe sigurim të logjistikës së plotë në procesin e implementimit të teknologjive të reja në kuadër të procesit prodhues.

Me këtë marrëveshje do të realizohen aktivitete drejt promovimit të kompanive nga fusha e bujqësisë, industrisë farmaceutike, shërbimet komunale, mbrojtjen e mjedisit jetësor, industrisë ushqimore dhe veprimtari të tjera para përfaqësuesve të shoqërive tregtare nga Republika e Hungarisë.

Planifikohet edhe prezantim i përbashkët në panaire dhe realizim të kontakteve me bizneset dhe partnerët afaristë nga Hungaria për bashkëpunim të mëtutjeshëm.

Ambasadori i Hungarisë në Republikën e Maqedonisë Duks Lasylo Istvan nënshkrimin e kësaj marrëveshje e sheh si hapi i parë i zhvillimit të marrëdhënieve në mes të të dyja vendeve në fushën e ekonomisë. Ky memorandum do ti mundësojë bizneseve të Maqedonisë dhe Hungarisë që të shtojnë aktivitetet afariste dhe të zgjerojnë tregjet e tyre.

Related posts

SPOZORI GJENERAL