Press

OEMVP-ja për terminalin doganor në Jazhincë për eksport më të madh në Kosovë – Gazeta e pavarur

OEMVP-ja për terminalin doganor në Jazhincë për eksport më të madh në Kosovë – Gazeta e pavarur

Rritja e eksportit nga Maqedonia në Kosovë prej 41% në dhjetor është një lajm i mirë për Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore. Por shtetet anëtare besojnë se shteti mund të bëjë më shumë për trendin aktual që të bëhet një konstantë. Drejtori ekzekutiv Z. Drilon Iseni ka thënë: “Në platfor...
Read more
OEMVP-ja paraqitet skeptike për reformat në administratën publike – Radio Evropa e Lirë

OEMVP-ja paraqitet skeptike për reformat në administratën publike – Radio Evropa e Lirë

Qeveria e Maqedonisë përmes reformave në administratë, të parapara në planin e Qeverisë synon të krijojë një administratë efikase ndërkohë që tepricën e administratorëve planifikon ta orientojë në kompanitë private. Kjo paraqitet si një proces që do të realizohet në mënyrë të vështirë. Pjesa më e madhe...
Read more
Delegacion nga Gjermania në hapësirat e OEMVP-së

Delegacion nga Gjermania në hapësirat e OEMVP-së

Duke folur për mundësitë e bashkëpunimit, kryetari Hoxha ka theksuar se vendet tona kanë kapacitete dhe mundësi të shumta të bashkëpunimit dhe paraqitjes së përbashkët në projektet e ndryshme ndërkombëtare dhe e vlerësoi të nevojshëm bashkëpunimin e dy shteteve në nxitjen e investimeve të huaja, për të...
Read more

Përmes konsulentëve tanë do të ndihmojmë anëtarët të përgatisin aplikimet, andaj me qëllim të shfrytëzimit maksimale të këtyre mjeteve kemi organizuar këtë takim konsultativ sot, ku kompanitë kanë shprehur problemet gjatë përgatitjes së dokumentacionit të aplikimit dhe presim që këto mjete të jenë nxitj...
Read more
Zhurnal – Hoxha: Ekonomia u jep prioritet politikave që mbështesin rritjet afatshkurte

Zhurnal – Hoxha: Ekonomia u jep prioritet politikave që mbështesin rritjet afatshkurte

26 Janar 2018 –  Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP), Nebi Hoxha në një prononcim për Zhurnal, ka folur për pritjet ekonomike të biznesit në Maqedoni nga Forumi Ekonomik i Davosit të Zvicrës. “Motoja e forumit të këtij viti është “Krijimi i një të ardhme të përbashkët n...
Read more
Drejtori ekzekutiv i OEMVP-së për rëndësinë e Korridorit 8 në Al Jazeera Balkans.

Drejtori ekzekutiv i OEMVP-së për rëndësinë e Korridorit 8 në Al Jazeera Balkans.

“Ky korridor ju mundëson kompanive tona qasje në tregjet europiane, në lindje është Bullgaria kurse në perëndim nëpërmjet Shqipërisë deri në Itali hap mundësi për realizimin e bizneseve të reja dhe qarkullimin më të lehtë të njerëzve, shërbimeve dhe mallrave, si një parakusht për ekonomi të shëndo...
Read more
Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

26 Tetor 2017 (MIA) – Katër muajt e fundit në krahasim me numrat dhe treguesit ekonomikë nuk ka zhvendosje, por është evident relaksimi i ndërmarrjeve. Ato veçmë mendojnë për investime, por vetëm nëse nuk ka zgjedhje të reja parlamentare, thonë nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP...
Read more
Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d. Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative.

Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d. Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative.

Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d.Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative. http://www.biznisvesti.mk/intervju-so-drilon-iseni-create-hub-e-virtuelen-tsentar-za-poddrshka-na-biznisot-niz-tsela-makedonija...
Read more
MAQEDONIA VAZHDON TË LAJË BORXHET ME BORXHE (VIDEO)

MAQEDONIA VAZHDON TË LAJË BORXHET ME BORXHE (VIDEO)

Për nesër, Qeveria ka paraparë të marrë një borxh të ri të brendshëm në vlerë prej rreth 89 milionë eurove, ndërsa të mërkurën, është paraparë shlyerja e një borxhi, gjithashtu në vlerë prej rreth 89 milionë eurove. Ekspertët thonë se nuk duhet të befasohemi me trendin e marrjes së huave të reja për kun...
Read more
OEMVP propozon masa për rimëkëmbjen e bizneseve në zonat e prekura nga vërshimet

OEMVP propozon masa për rimëkëmbjen e bizneseve në zonat e prekura nga vërshimet

01 Shtator 2016 – Përmbytjet që kapluan qytetin e Shkupit si dhe rajone tjera jo vetëm se pas vetes lanë numër të madhë të viktimave dhe dëmeve materiale në amvisëri si dhe në bujqësi, nga kjo fatkeqësi nuk mbeten të pa prekur edhe bizneset. Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore si dhe akterë tjer...
Read more
TV Shenja:OEMVP DHE FONDACIONI DAUTI ME PROJEKT PËR NGRITJEN E STABILITETIT FINANCIAR TË OJQ-VE

TV Shenja:OEMVP DHE FONDACIONI DAUTI ME PROJEKT PËR NGRITJEN E STABILITETIT FINANCIAR TË OJQ-VE

http://dai.ly/x3rke0m “Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit” është projekti që promovuan sot Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri–Perëndimore dhe Fondacioni Dauti. Projekti është financuar nga Bashkimi Evropian, ndërsa do të implementohet nga Fondacioni Dauti në partnerite...
Read more