OEMVP-ja për terminalin doganor në Jazhincë për eksport më të madh në Kosovë – Gazeta e pavarur

OEMVP-ja për terminalin doganor në Jazhincë për eksport më të madh në Kosovë – Gazeta e pavarur

Rritja e eksportit nga Maqedonia në Kosovë prej 41% në dhjetor është një lajm i mirë për Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore. Por shtetet anëtare besojnë se shteti mund të bëjë më shumë për trendin aktual që të bëhet një konstantë. Drejtori ekzekutiv Z. Drilon Iseni ka thënë: “Në platfor...
Read more
OEMVP-ja paraqitet skeptike për reformat në administratën publike – Radio Evropa e Lirë

OEMVP-ja paraqitet skeptike për reformat në administratën publike – Radio Evropa e Lirë

Qeveria e Maqedonisë përmes reformave në administratë, të parapara në planin e Qeverisë synon të krijojë një administratë efikase ndërkohë që tepricën e administratorëve planifikon ta orientojë në kompanitë private. Kjo paraqitet si një proces që do të realizohet në mënyrë të vështirë. Pjesa më e madhe...
Read more
Zhurnal – Hoxha: Ekonomia u jep prioritet politikave që mbështesin rritjet afatshkurte

Zhurnal – Hoxha: Ekonomia u jep prioritet politikave që mbështesin rritjet afatshkurte

26 Janar 2018 –  Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP), Nebi Hoxha në një prononcim për Zhurnal, ka folur për pritjet ekonomike të biznesit në Maqedoni nga Forumi Ekonomik i Davosit të Zvicrës. “Motoja e forumit të këtij viti është “Krijimi i një të ardhme të përbashkët n...
Read more
Drejtori ekzekutiv i OEMVP-së për rëndësinë e Korridorit 8 në Al Jazeera Balkans.

Drejtori ekzekutiv i OEMVP-së për rëndësinë e Korridorit 8 në Al Jazeera Balkans.

“Ky korridor ju mundëson kompanive tona qasje në tregjet europiane, në lindje është Bullgaria kurse në perëndim nëpërmjet Shqipërisë deri në Itali hap mundësi për realizimin e bizneseve të reja dhe qarkullimin më të lehtë të njerëzve, shërbimeve dhe mallrave, si një parakusht për ekonomi të shëndo...
Read more
Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

26 Tetor 2017 (MIA) – Katër muajt e fundit në krahasim me numrat dhe treguesit ekonomikë nuk ka zhvendosje, por është evident relaksimi i ndërmarrjeve. Ato veçmë mendojnë për investime, por vetëm nëse nuk ka zgjedhje të reja parlamentare, thonë nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP...
Read more
Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d. Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative.

Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d. Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative.

Intervistë me Drilon F. Iseni, u.d.Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së rreth mundësive që ofron Create Hub për të rinjtë dhe gratë sipërmarrëse në kuadër të industrive kreative. http://www.biznisvesti.mk/intervju-so-drilon-iseni-create-hub-e-virtuelen-tsentar-za-poddrshka-na-biznisot-niz-tsela-makedonija...
Read more

Ulja e karburanteve nuk do reflektohet në çmimin e produkteve dhe shërbimeve

Drejtori Ekzekutiv i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, Fatmir Bytyqi shprehet për çështjen e uljes së çmimit të karburanteve, duke nënvizuar që qytetarët nuk duhet të presin çmime më të ulta të produkteve finale dhe shërbimeve, të paktën jo ndonjë ulje të madhe, pasi që në këto raste, gjegj...
Read more
Komunikatë për media

Komunikatë për media

Raporti i progresit, Maqedonia shënon regres! 12 Nëntor 2015 – Raporti i progresit për Maqedoninë, edhe këtë vit vërteton qëndrimet dhe fenomenet negative që vazhdimisht ceken nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, rreth keq menaxhimit dhe mosrespektimit të parimeve bazë si nga aspekti e...
Read more
Dauti Komerc dhe Gemak fituese të çmimeve për përgjegjësi shoqërore

Dauti Komerc dhe Gemak fituese të çmimeve për përgjegjësi shoqërore

Ministria e Ekonomisë dhe Trupi Koordinativ Nacional për përgjegjësi shoqërore të sipërmarrjeve ndau në mënyrë solemne çmimet nacionale për përgjegjësi shoqërore për vitin 2014 Gjithsej 34 sipërmarrje konkurruan me gjithsej 50 projekte, prej të cilave 10 kompani të vogla dhe të mesme me nga 13 projekte...
Read more
Delegacion nga Italia vizitë OEMVP

Delegacion nga Italia vizitë OEMVP

Shkup, 14 shtator, 2015 – Një delegacion nga Italia vizitoi Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, priti sot një delegacion nga Italia, të kryesuar nga Enriko Petrela, Kryetar i Asosacionit për themelimin e Institucionit të Odës Ekon...
Read more
Në vigjilie të Samitit në Vienë, OEMVP shpreh indinjatë!

Në vigjilie të Samitit në Vienë, OEMVP shpreh indinjatë!

Siç duket si gjithmonë qeveria e R. Maqedonisë turbulencat e brendshme i shfrytëzon për të harruar se cila është rruga të cilën duhen ndjekur gjatë përpilimit të prioriteteve që direkt ndikojnë zhvillimin ekonomik. Edhe në vigjilje të Samitit të Vienës, që pritet të mbahet nesër në Vienë të Austrisë, po...
Read more
Hapja solemne e ETC-së në Gostivar

Hapja solemne e ETC-së në Gostivar

Gostivar, 27 gusht – Gjigandi kosovar Elkos Group nga Kosova me një rrjet të shpërndarë në të gjithë rajonin, sot bëri inagurimin e Qendrës Multidimensionale në Gostivar, investim ky që kap vlerën prej 6 milion Euro dhe ofron 100 punësime të reja për Gostivarin. Të pranishëm në këtë inagurim ishin...
Read more