Lajmet e fundit

Vazhdon trajnimi ”Aplikimi praktik i markës tregtare”

Vazhdon trajnimi ”Aplikimi praktik i markës tregtare”

Në kuadër të ditës së dytë të trajnimi, afaristët e pranishëm nga rajoni i Gostivarit u trajnuan rreth pjesës praktike të plotësimit të aplikacionit për mbrojtje të markave tregtare si dhe u sqaruan procedurat e mëtejshme për dorëzimin e këtij aplikimi deri te institucionet përkatëse, gjegjësisht Enti S...
Read more
OEMVP nënshkroi Memorandum bahkëpunimi me EShS

OEMVP nënshkroi Memorandum bahkëpunimi me EShS

Shkup, 6 Nëntor 2015 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore nënshkroi Memorandum Bashkëpunimi me Entin Shtetëror për Statistikë. Në kuadër të ditës botërore për statistikë dhe 70 vjetorit të Entit Shtetëror për Statistikë, OEMVP formalizoi një marrëveshje bashkëpunimi e cila pritet të jetë...
Read more
”Aplikimi praktik i markës tregtare” në Gostivar

”Aplikimi praktik i markës tregtare” në Gostivar

Më datë 5 dhe 6 Nëntor, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të Projektit “Mbrojtja e Markave Tregtare për bizneset në zonën ndërkufitare” organizon trajnim e tretë me rradhë me temë ”Aplikimi praktik i markës tregtare”, përmes të cilit synohet njoftimi praktik m...
Read more
Dita botërore e Statistikës, OEMVP do të formalizojë bashkëpunim me EShS

Dita botërore e Statistikës, OEMVP do të formalizojë bashkëpunim me EShS

Në kuadër të shënimit të ditës botërore të Statisitikës, Enti Shtetëror për Statistikë do të organizojë Tryezë të rrumbullakët me temë ”Të dhëna më të mira. Jetë më të mirë”, gjegjësisht motoja e këtoj viti. Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore pritet që gjatë ditës të nesërme të zyrt...
Read more
Takim mes OEMVP dhe EVN – Maqedoni

Takim mes OEMVP dhe EVN – Maqedoni

Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, z. Nebi Hoxha sëbashku me nënkryetarin. z.Nagip Fejzi u takua me Kryetarin e Bordit Udhëheqës të EVN – Maqedoni, z.Shtefan Peter Takimi mes z.Peter dhe Kryetarit Hoxha u inicua nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, duke qenë se k...
Read more
Dauti Komerc dhe Gemak fituese të çmimeve për përgjegjësi shoqërore

Dauti Komerc dhe Gemak fituese të çmimeve për përgjegjësi shoqërore

Ministria e Ekonomisë dhe Trupi Koordinativ Nacional për përgjegjësi shoqërore të sipërmarrjeve ndau në mënyrë solemne çmimet nacionale për përgjegjësi shoqërore për vitin 2014 Gjithsej 34 sipërmarrje konkurruan me gjithsej 50 projekte, prej të cilave 10 kompani të vogla dhe të mesme me nga 13 projekte...
Read more
Dita botërore për punë dinjitoze

Dita botërore për punë dinjitoze

Shkup, 7 Tetor 2015 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, ishte pjesëmarrës në panel diskutimin të organizuar nga Lidhja e Sindikatave, me rastin e ditës botërore për punë dinjitoze Të pranishëm në panel ishin përfaqësues nga Ministria për punë dhe Politikë Sociale, Kryetari...
Read more
Panairi ”Agrofood 2015”

Panairi ”Agrofood 2015”

Shkup, 2 Tetor 2015 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, Nebi Hoxha, sëbashku me Kryetarin e Kuvendit të OEMVP-së, Kasam Zendeli vizituan Panairin Ndërkombëtar të konsumit të gjërë ”Agrofud 2015” ”Agrofud 2015”, këtë vit u prezantua me një manifestim...
Read more
Trajnimi “Mbrojtja e Markave Tregtare për bizneset në zonën ndërkufitare”

Trajnimi “Mbrojtja e Markave Tregtare për bizneset në zonën ndërkufitare”

Në kuadër të ditës të parë të trajnimit “Mbrojtja e Markave Tregtare dhe Patentave për bizneset në zonën ndërkufitare” – pjesëmarrësit kryesisht nga zona e Strugës, Dibrës, Manastirit dhe Tetovës, u njoftuan me procedurat, normat ligjore, përfitimet, të drejtat dhe detyrimet që rrjedhi...
Read more
Delegacion nga Italia vizitë OEMVP

Delegacion nga Italia vizitë OEMVP

Shkup, 14 shtator, 2015 – Një delegacion nga Italia vizitoi Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, priti sot një delegacion nga Italia, të kryesuar nga Enriko Petrela, Kryetar i Asosacionit për themelimin e Institucionit të Odës Ekon...
Read more
Kryetari Hoxha në takim pune në Tiranë

Kryetari Hoxha në takim pune në Tiranë

Tiranë, 4 Shtator 2015 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, z.Nebi Hoxha realizoi takim pune në Tiranë me Kryetarin e Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, z.Agim Rrapaj. Ky takim kryesisht shërbeu për diskutimin e çështjeve me interes të përbashkët, nga sfera e zhvillimit të...
Read more
Në vigjilie të Samitit në Vienë, OEMVP shpreh indinjatë!

Në vigjilie të Samitit në Vienë, OEMVP shpreh indinjatë!

Siç duket si gjithmonë qeveria e R. Maqedonisë turbulencat e brendshme i shfrytëzon për të harruar se cila është rruga të cilën duhen ndjekur gjatë përpilimit të prioriteteve që direkt ndikojnë zhvillimin ekonomik. Edhe në vigjilje të Samitit të Vienës, që pritet të mbahet nesër në Vienë të Austrisë, po...
Read more
Hapja solemne e ETC-së në Gostivar

Hapja solemne e ETC-së në Gostivar

Gostivar, 27 gusht – Gjigandi kosovar Elkos Group nga Kosova me një rrjet të shpërndarë në të gjithë rajonin, sot bëri inagurimin e Qendrës Multidimensionale në Gostivar, investim ky që kap vlerën prej 6 milion Euro dhe ofron 100 punësime të reja për Gostivarin. Të pranishëm në këtë inagurim ishin...
Read more
Kuvendi zgjedhor i OEMVP-së

Kuvendi zgjedhor i OEMVP-së

26.05.2015, Shkup - Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, sot mbajti Kuvendi e rregullt të gjashtë me rradhë dhe Kuvendin e tretë zgjedhor. Në këtë Kuvend u zgjodh Kryesia e re dhe Kryetari i ri i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore.
Read more
Deklaratë e përbashkët e Odave Ekonomike

Deklaratë e përbashkët e Odave Ekonomike

Shkup, 21 Maj 2015 – Me iniciativë të OEMVP-së, me në krye Kryetarin Menderes Kuçi, të gjithë përfaqësuesit të Odave Ekonomike më relevante në Maqedoni, mbajtën konferencë të përbashkët për shtyp, në të cilën u paralajmëruan masat që do të propozohen në periudhën në vijim nga të gjithë odat bashkarisht,...
Read more