Lajmet e fundit

OEMVP vazhdon me ciklin e takimeve të përbashkëta në mes OJQ-ve dhe sektorin e biznesit në Dibër

OEMVP vazhdon me ciklin e takimeve të përbashkëta në mes OJQ-ve dhe sektorin e biznesit në Dibër

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri –Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz sot i takoi anëtarët e saj dhe përfaqësuesit e OJQ-ve nga Dibra. Në këtë takim përfaqësuesit e sektorit të biznesit dhe të OJQ-ve patën mundësi që të njihen  më shumë me njëri  tjetrin dhe për të diskutuar mundësitë e bashk...
Read more
OEMVP në takim me OJQ-të dhe sektorin e biznesit në Kërçovë

OEMVP në takim me OJQ-të dhe sektorin e biznesit në Kërçovë

19 Korrik 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri –Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz sot takoi sektorin e biznesit dhe OJQ-të lokale nga Kërçova. OEMVP-ja nëpërmjet këtij takimi krijoi një rrjet bashkëpunimi në mes OJQ-ve dhe sektorit të biznesit, me qëllim që sektori i biznesit të financoj...
Read more
OEMVP takoi sektorin e biznesit dhe OJQ-të lokale nga Tetova

OEMVP takoi sektorin e biznesit dhe OJQ-të lokale nga Tetova

15 Korrik 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri – Perëndimore dhe Fondacioni ALBIZ,  sot realizuan  takim me sektorin e biznesit dhe OJQ lokale nga Tetova, Qëllimi kryesor i takimit ishte që të ndërmjetësojë partneritete efektive afatgjate në mes të OJQ-ve lokale dhe sektorit të biznesit, të cila...
Read more
GGA në takim me kryetaren e Shoqatës së Grave shqiptaro-amerikane në Çikago

GGA në takim me kryetaren e Shoqatës së Grave shqiptaro-amerikane në Çikago

06 Korrik 2016 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Nebi Hoxha dhe  Grupacioni i Grave Afariste pranë OEMVP-së, sot realizuan drekë pune me Lydia Memeti, një grua afariste shqiptare shumë e suksesshme, kryetare e Shoqatës së Grave shqiptaro-amerikane në Çikago, SHBA  e cila m...
Read more
Konferencë përkushtuar Samitit Paris Balkan 2016

Konferencë përkushtuar Samitit Paris Balkan 2016

22 Qershor 2016 – Ministria e punëve të jashtme e Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në RM, me rastin e vizitës së Ambasadorit Antoine Grassin i cili nga ana e Qeverisë së Francës është i angazhuar për organizimin e WB6 Summit Paris Balcan 2016 që do të mbahet më 04 Kor...
Read more
OEMVP shtroi Sofrën e Iftarit

OEMVP shtroi Sofrën e Iftarit

22 Qershor 2016 – Me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore mbrëmë shtroi sofrën e iftarit për të gjithë anëtarët e saj, bashkëpunëtorët, si dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore, komunave, ambasadave, organizatave ndërkombëtare, bankave dhe kry...
Read more
Gëzuar muaji i shenjtë i Ramazanit!

Gëzuar muaji i shenjtë i Ramazanit!

Të nderuar besimtarë, Me rastin e fillimit të Ramazanit, muajit më të rëndësishëm për besimtarët myslimanë, me nder dhe kënaqësi të veçantë, në emër të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, si dhe në emrin tim personal, ju shpreh urimet më të mira. Ju dëshiroj agjërim të lehtë, harmoni, begati...
Read more
Kryetari i Kuvendit të OEMVP-së në Seminarin e UEJL-it për Cilësinë e Arsimit të Lartë

Kryetari i Kuvendit të OEMVP-së në Seminarin e UEJL-it për Cilësinë e Arsimit të Lartë

03.06.2016 – Kryetari i Kuvendit të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, z. Kasam Zeneli, sot morri pjesë në Seminarin për cilësinë e arsimit të lartë “Strategjia nacionale, zhvillimi institucional dhe ndikimi i stejkholderëve”, të organizuar nga Universiteti i Evropës Juglindore në haps...
Read more
OEMVP me shërbim të ri – Performanca Afariste

OEMVP me shërbim të ri – Performanca Afariste

25 Maj 2016 – Duke u nisur nga nevoja e antarësisë për të siguruar informata të sakta mbi performancën e klientëve ekzistues apo potencial, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore portfolios së saj i shton edhe një shërbim të ri – Performanca Afariste. Me këtë shërbim, OEMVP ju siguron qasje d...
Read more
Takim me ministrin për investime të huaja

Takim me ministrin për investime të huaja

20 Maj 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot realizoi takim me ministrin për investime të huaja z. Arlind Zeqiri. Në këtë takim u diskutua mbi të bërat e deritashme të autoriteteve vendore në tërheqjen e investimeve të huaja dhe hapjen e vendeve të punës, si dhe përpjekjet për hap...
Read more
Biznes forumi Maqedoni-Belgjikë

Biznes forumi Maqedoni-Belgjikë

19 Maj 2916 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Odat tjera të Republikës së Maqedonisë dhe në organizim të Ministrisë së Financave, sot realizuan biznes forumin në mes kompanive të Belgjikës dhe Maqedonisë. Në këtë forum kanë marrë pjesë mbi 40 kompani prej më shumë sek...
Read more
OEMVP përmbyll Karvanin në Dibër

OEMVP përmbyll Karvanin në Dibër

12 Maj 2016 – Me takimin sot me bizneset e Dibrës, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore e përmbylli Karvanin e saj, gjatë të cilit në periudhën Prill – Maj 2016 vizitoi bizneset në qytetet e ndryshme të Maqedonisë dhe nga afër u njoh me problemet me të cilat anëtarët e saj ballafaqohen gjat...
Read more
Karvani i OEMVP-së në Manastir

Karvani i OEMVP-së në Manastir

10 Maj 2016 – Para bizneseve të Manastirit, sot OEMVP prezantoi aktivitetet, funksionin dhe rolin e Odës, si dhe shërbimet e reja që ofron nga ky vit për anëtarët e saj, siç janë informatorët ligjor dhe ekonomik: Juris, Economicus dhe Dobia. Bizneset e këtij rajoni kishin mundësinë për ndarjen e mendime...
Read more
Karvani i OEMVP-së në Strugë

Karvani i OEMVP-së në Strugë

04 Maj 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore këtë muaj vazhdon Karvanin e saj në Strugë, ku u takua me rreth 30 biznese që operojnë në këtë rajon. Nëpërmjet organizimit të takimeve të tilla, OEMVP më nga afër njihet me problemet e kompanive tona anëtare në çdo komunë. Drejtori Ekzekutiv Fat...
Read more
OEMVP: Shqetësimet e bizneseve në Kërçovë

OEMVP: Shqetësimet e bizneseve në Kërçovë

26 Prill 2016 – Në kuadër të Karvanit të OEMVP-së që filloi këtë muaj, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, sot vizitoi komunën e Kërçovës, ku ka zhvilluar takim me përfaqësuesit e biznesit të këtij rajoni. Duke qenë se kontakti me bizenset është i rëndësishëm, nëpërmjet organizimit të tak...
Read more
OEMVP-në vizituan studentët e UEJL

OEMVP-në vizituan studentët e UEJL

25 Prill 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot ka zhvilluar një takim  me studentët e Fakultetit të Administrimit të Biznesit nga Universiteti i UEJL, të cilët bashkë me profesorin Veland Ramadanin vizituan Odën. Për të qenë  sa më afër realitetit praktik në fushat ekonomike, në k...
Read more
Juris Alarm nr.2

Juris Alarm nr.2

Alarmi ligjor – Juris, ka për qëllim të ju informojë mbi zhvillimet dhe dinamikën e ndryshimit të legjislacionit të Republikës së Maqedonisë si nevojë për të qenë të informuar në kohë dhe në mënyrë të drejtë. Si pasojë e vendimit të nënshkruar më 15 Рrill 2016, nga ana  e Kryetarit të Kuvendit për...
Read more
Karvani i OEMVP-së sot në Shkup

Karvani i OEMVP-së sot në Shkup

21 Prill 2016 – Pas takimeve me bizneset e Kumanovës dhe Tetovës, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në takimin me kompanitë e Shkupit diskutoi bashkë çështjet me interes të përbashkët lidhur me mundësitë e avancimit të mjedisit biznesor në komunën e Shkupit dhe më gjerë. Në takim, para më...
Read more
OEMVP  në Panairin e Karrierës në UEJL

OEMVP në Panairin e Karrierës në UEJL

20 Prill 2016 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore edhe këtë vit morri pjesë në Panairin e Karrierës të organizuar nga UEJL, aktivitet ky i kthyer në një traditë, që shërben si  një ekspozitë e punëdhënësve, rekrutuesve dhe institucioneve të arsimit, për të krijuar kontaktet e para mes p...
Read more
Anëtari i OEMVP-së Vezë Sharri, përfaqësues  dhe importues i Mueller Milch

Anëtari i OEMVP-së Vezë Sharri, përfaqësues dhe importues i Mueller Milch

Kompania anëtare e OEMVP-së Vezë Sharri, së bashku me partnerët e saj, është bërë përfaqësues ekskluziv dhe importues i produkteve të qumështit të markës gjermane Mueller Milch (https://www.muellermilch.de/). Për herë të parë, produktet e kësaj marke të famshme në industrinë e qumështit do të gjenden në...
Read more
Karvani i OEMVP-së sot vizitoi bizneset në Tetovë

Karvani i OEMVP-së sot vizitoi bizneset në Tetovë

15 Prill 2016 – Për të ndëgjuar zërin e bizneseve dhe për të parë nga afër problemet që hasin kompanitë tona në punën e tyre, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot realizoi takim me kompanitë e Tetovës. Në takim, para më shumë se 40 kompani, anëtare dhe jo anëtare, Drejtorit Ekzekutiv i OEMVP-...
Read more
Takim pune me ekspert nga Turqia

Takim pune me ekspert nga Turqia

11 Prill 2016 – Grupacioni i Grave Afariste pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri- Perëndimore, realizoi  takim me një ekspert nga Turqia e cila punon mbi modelin e ndërlidhjes  dhe bashkëpunimit të sipërmarrësisë së grave, Odave ekonomike si dhe konsulentëve për shërbimet e biznesit. Këto konsu...
Read more
Bizneset e OEMVP-së në takim me LR-PDSH-në

Bizneset e OEMVP-së në takim me LR-PDSH-në

05 Prill 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore vazhdon intensivisht konsultimet me partitë politike rreth programit të tyre ekonomik. Qëllimi kryesor është informimi i bizneseve anëtare të Odës me platformën ekonomike të çdo partie politike veçmas, në mënyrë që të mundemi të japim edh...
Read more
OEMVP para studentëve në UEJL

OEMVP para studentëve në UEJL

31 Mars 2016 – Në hapësirat e Universitetit të Evropës Juglindore në Shkup, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore realizoi prezantim mbi veprimtarinë dhe misionin e saj përpara studentëve të këtij universiteti. Qëllimi i këtij prezantimi ishte njoftimi i studentëve me konceptin e odave ekono...
Read more
Takim konsultativ me përfaqësuesit e BDI-së

Takim konsultativ me përfaqësuesit e BDI-së

30 Mars 2016 – Në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të caktuara për në Qershor të vitit 2016, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri – Perëndimore (OEMVP) filloi me procesin e konsultimeve me partitë politike rreth platformave të tyre ekonomike. Konsultimi fokusohet në çështjet e zhvillimit...
Read more
OEMVP reagon ndaj konkursit të Agjensionit për Punësim të RM mbi trajnimet për të papunësuarit

OEMVP reagon ndaj konkursit të Agjensionit për Punësim të RM mbi trajnimet për të papunësuarit

Reagim i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore ndaj konkursit të ri të Agjensionit për Punësim të Republikës së Maqedonisë mbi trajnimet për të papunësuarit   Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, duke i ndjekur dhe analizuar vazhdimisht politikat e shtetit, vëren qartazi se aspektet...
Read more
OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin Mobilje 2016

OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin Mobilje 2016

24 Mars 2016 – Përfaqësues të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore bashkë me kryetarin Nebi Hoxha, sot vizituan kompanitë anëtare të OEMVP-së në Panairin e Shkupit. Ky është panairi më i madh i mobiljeve deri më tani që mbahet në 11 salla të panairit, ku janë të ekspozuara 10 mijë mobilje...
Read more
Prej sot Panairi i Mobiljeve 2016

Prej sot Panairi i Mobiljeve 2016

22 Mars 2016 – Prej sot e deri më 27 Mars 2016 në Panairin e Shkupit do të mbahet edicioni i 42-të i panairit ndërkombëtar të mobiljeve “Mobilje 2016”, në të cilin do të prezantohen 180 ekspozues të drejtpërdrejtë dhe 400 jo të drejtpërdrejtë nga Maqedonia, Italia, Kroacia, Serbia, BeH...
Read more
Grupacioni  i Grave Afariste në B2B Ndërkombëtar në Prishtinë

Grupacioni i Grave Afariste në B2B Ndërkombëtar në Prishtinë

21 Mars 2016 – Grupacioni i grave afariste pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri – Perëndimore prej sot e deri më 23 Mars do të jetë pjesë e “B2B eventit ndërkombëtar të ndërmarrësisë së grave”, që organizohet nga Prishtina Rea në Prishtinë. Në kuadër të këtij organizimi, sot u mbajt edhe konfer...
Read more
Delegacion biznesi i OEMVP-së në Shqipëri

Delegacion biznesi i OEMVP-së në Shqipëri

14 Mars 2016 – Përfaqësuesit e Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore sonte në darkën solemne i priti Ambasadori i Republikës së Maqedonisë në Shqipëri z. Stojan Karajanov, dhe njëherit filluan zyrtarisht vizitën e Shqipërisë, e cila do të zgjasë deri më 16 Mars 2016. Qëllimi i kësaj vizite...
Read more
Prezantim i projektit para OJQ-ve nga Gostivari

Prezantim i projektit para OJQ-ve nga Gostivari

09 Mars 2016 – Sot në qytetin e Gostivarit, në hapësirat e Hotel Ignatia,  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore së bashku me Fondacionin ALBIZ (Dauti) promovoi projektin “Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit”, i cili është i financuar nga Bashkimi Evropia...
Read more
Takim mes OEMVP dhe Odës Ekonomike të Kosovës

Takim mes OEMVP dhe Odës Ekonomike të Kosovës

07 Mars 2016 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore me nënkryetarët, janë takuar sot me kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës Safet Gërxhaliu në Prishtinë. Në këtë takim është biseduar lidhur me thellimin e bashkëpunimit në mes të dy Odave dhe dy vendeve në lëmine e ekonomisë d...
Read more