Lajmet e fundit

OEMVP në takimin e ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël

OEMVP në takimin e ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël

21 Prill 2017 – Nga data 19 Prill 2017 deri më datë 21 Prill 2017, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore e përfaqësuar nga Drejtori Ekzekutiv Fatmir Bytyqi, është pjesë e takimit të ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël për vendet e para-anëtarësimit në Bashkimi...
Read more
OEMVP me kompanitë e Kërçovës diskutoi për pengesat me të cilat ballafaqohen bizneset

OEMVP me kompanitë e Kërçovës diskutoi për pengesat me të cilat ballafaqohen bizneset

20 Prill 2017 – Në vazhdën e takimeve në kuadër të Karvanit të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore sot kryetari i Odës Nebi Hoxha vizitoi bizneset e rajonit të Kërçovës. Kompanitë diskutuan mbi pengesat e ambientit biznesor, qoftë ato që e vështirësojnë themelimin e bizneseve të reja ose penge...
Read more
Takim me bizneset në Strumicë, prezantohen të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhënie të punës

Takim me bizneset në Strumicë, prezantohen të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhënie të punës

20 Prill 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore vazhdon të organizojë sesione informative  në të gjithë vendin me kompanitë e saja anëtare ku diskutohen taksat dhe doganat, ligji i mbrojtjes së mjedisit, marrëdhëniet e punës, siguria në punë si dhe ligji për sigurim shëndetësor. Këto...
Read more
Sesion informativ në temë “Nëpërmjet programit trajnues drejtë rritjes së biznesit”

Sesion informativ në temë “Nëpërmjet programit trajnues drejtë rritjes së biznesit”

20 Prill 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në bashkëpunim me Programin për rritjen e punësimit (Increasing Market Employability Programme) të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim implementuar nga Swisscontact dhe PREDA Plus organizuan sesionin informativ në temën “Nëpërm...
Read more
Takim informativ me kompanitë e Strugës – Ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm

Takim informativ me kompanitë e Strugës – Ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm

12 Prill 2017 – Me qëllim të përmirësimit dhe implementimit më të lehtë të ligjeve në Republikën e Maqedonisë në kuadër të projektit të USAID „PARTNERITET PËR RREGULLATIVË MË TË MIRË AFARISTE“, sot në Strugë Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore organizoi sesion informativ në temë: Të drejta...
Read more
Takim me kompanitë e  Kumanovës në kuadër të projektit USAID – Partneritet për regullativë më të mire  afariste

Takim me kompanitë e Kumanovës në kuadër të projektit USAID – Partneritet për regullativë më të mire afariste

06 Prill 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit  të financuar nga  USAID – Partneritet për rregullativë  më të mirë ligjore, i cili implementohet në bashkëpunim me EPI Centar, Odën për Teknologji Informatike dhe telekomunikim – MASIT dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë, s...
Read more
Takim me London School of Economics (LSE)

Takim me London School of Economics (LSE)

06 Prill 2017– Oda Ekonomike e Maqedonis Veri Perendimore sot mirëpriti delegacion nga London School of Economics (LSE), e cili është njëri ndër unverzitetet më të shquara të shkencave shoqërore në botë,  takim ky që do hap mundësi bashkëpunimi në të ardhmen mes këtyre dy instutucioneve. Oda Ekono...
Read more
Grupacioni i Grave Afariste – Shkëmbim përvojash me kompanitë e Kosovës nga sektori i dizajnit

Grupacioni i Grave Afariste – Shkëmbim përvojash me kompanitë e Kosovës nga sektori i dizajnit

30 Mars 2017 – Në vazhdën e aktiviteteve për promovimin e sipërmarrësisë, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Empower Kosovo dhe Shoqatën Kosovare për Marketing të Veshmbathjeve (KAMA) sot organizuan B2B takime me kompanitë nga sektori i dizajnit në Qendrën për Zhvillim t...
Read more
Takim informativ me kompanitë e Tetovës mbi politikat tatimore dhe doganore

Takim informativ me kompanitë e Tetovës mbi politikat tatimore dhe doganore

27 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit të USAID – Partneritet për rregullativë  më të mirë ligjore, i cili implementohet në bashkëpunim me EPI Centar, Odën për Teknologji Informatike dhe telekomunikimit – MASIT dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë...
Read more
Sesion informativ mbi marrëdhëniet e punës, sigurisë në punë dhe ligji për sigurim shëndetësor

Sesion informativ mbi marrëdhëniet e punës, sigurisë në punë dhe ligji për sigurim shëndetësor

22 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit për Partneritet për rregullativë më të mirë ligjore, sot filloi ciklin e sesioneve informative me qëllim të informimit të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme për të drejtat dhe obligimet të cilat rrjedhin prej rregull...
Read more
OEMVP takoi investitorët potencial nga Turqia

OEMVP takoi investitorët potencial nga Turqia

10 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot priti në takim pronarin dhe partnerët e kompanisë së huaj Aluform, pjesë e grupacionit PEKINTAS GROUP nga Turqia, të cilët merren me prodhimin e sanduiç paneleve për ndërtimtari dhe paneleve të energjisë solare.  Në këtë takim, kryetari Nebi...
Read more
OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin e ndërtimtarisë dhe patundshmërive

OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin e ndërtimtarisë dhe patundshmërive

03 Mars 2017 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore vizitoi kompanitë anëtare të Odës që kanë ekspozuar prodhimet apo shërbimet e tyre në Panairin e 14-të ndërkombëtar për ndërtimtari, materiale ndërtimore dhe mekanizëm ndërtimor dhe Panairin e 7-të ndërkombëtar për patundshmëri “Rea...
Read more
OEMVP përkrah kompanitë e reja start-up

OEMVP përkrah kompanitë e reja start-up

27 Shkurt 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondin për zhvillim teknologjik dhe inovacion organizuan sot prezantim për thirrjen e katërt për instrumentet për Ko-financim të granteve për kompanitë e reja Start-up, spin-off dhe grantet për ko-financim dhe kredi të...
Read more
OEMVP lidh biznesin me nevojat e industrisë

OEMVP lidh biznesin me nevojat e industrisë

17 Shkurt 2017 – Në Universitetin e Evropës Juglindore sot dhe nesër mbahet konferenca ndërkombëtare shkencore ku do të zhvillohen punimet në temën “Ndërtimi urave në mes hulumtimit të biznesit dhe nevojave të industrisë”, ndërkaq organizatorë është Fakulteti i Biznesit dhe Ekonomisë i UEJL. Qëllimi i k...
Read more
OEMVP me strategji për dialog multikulturor

OEMVP me strategji për dialog multikulturor

16 Shkurt 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore realizoi takim me grupet lokale punuese në komunen e Mavrovës dhe Rostushës, Kumanovës dhe Strugës. Në këto takime u diskutua mbi strategjinë për dialog multikulturorë. Studimi në lidhje me multikulturalizmin dhe marrëdhëniet ndëretnike në kët...
Read more
OEMVP zgjeron rrjetin e kontakteve në aktivitetin transnacional të Erasmus plus në Saragoza, Spanjë

OEMVP zgjeron rrjetin e kontakteve në aktivitetin transnacional të Erasmus plus në Saragoza, Spanjë

26 Janar 2017 – OEMVP nga data 25 Janar 2017 deri më 27 Janar 2017 merr pjesë në aktivitetin Transnacional të Erasmus plus në Saragoza, në Spanjë. Qëllimi i kësaj ngjarje është të prezantojë praktikat e mira të Spanjës në menaxhimin e programit Erasmus. Po ashtu ky event parasheh edhe aktivitete p...
Read more
Ndahen çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016

Ndahen çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016

28 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore mbrëmë ndau çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016, i cili këtë vit shënoi jubileun dhjetëvjeçar, në të cilin u shpallën sipërmarrësit më të suksesshëm nga ndërmarrjet mikro dhe të vogla në Maqedoni. OEMVP manifestimin e organizon në bas...
Read more
Përfundon cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit

Përfundon cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit

Më 22 dhe 23 Dhjetor në hotel Lirak, Tetovë, u realizua trajnimi i fundit nga cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit, implementuar nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz, projekt ky i...
Read more
Prezantimi zyrtar i projektit të USAID – Partneritet për Rregullativë më të mirë biznesore

Prezantimi zyrtar i projektit të USAID – Partneritet për Rregullativë më të mirë biznesore

19 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot prezantoi projektin  – Partneriteti për rregullativë më të mirë biznesore, projekt ky i financuar nga USAID, të cilin e implementon bashkë me dy odat tjera, Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe MASIT. Partneri kryesor i projektit është...
Read more
Edicioni special i Economicus!

Edicioni special i Economicus!

09 Dhjetor 2016 – Në vigjilje të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe pas takimeve konsultative me partitë politike mbi platformat ekonomike, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore publikon edicionin special të Economicus ku kemi bërë analizën e  platformave të të gjitha partive politik...
Read more
Trajnim për organizatat joqeveritare nga Kërçova dhe Dibra

Trajnim për organizatat joqeveritare nga Kërçova dhe Dibra

06 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit, projekt ky i financuar nga Unioni Evropian, dje dhe sot realizuan trajnimin dy ditorë cili u mbajt në hotel M...
Read more
Punëtori për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Mavrovës dhe Rostushës

Punëtori për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Mavrovës dhe Rostushës

02 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Asociacionin për Iniciativa Demokratike (ADI) dhe Asociacionin Multietnik “Florens Najtingël” organizuan Punëtorinë për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Mavrovës dhe Rostushës. Parë...
Read more
OEMVP në takim me Lëvizjen BESA

OEMVP në takim me Lëvizjen BESA

01 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore takoi sot përfaqësuesit e Lëvizjes BESA për të diskutuar rreth platformës ekonomike të Odës dhe mundësitë e përmirësimit të klimës së biznesit në vend. Duke qenë se bizneset janë gjeneratorë kryesorë të punësimit, prej Odës kërkojnë përfshirj...
Read more
DIALOG MBI POLITIKAT PËR BASHKËPUNIMIN GJYQËSOR PËR QASJEN E LIRË DERI TE INFORMACIONET DHE ZBATIMIN E PROCEDURAVE NDËRKUFITARE LIDHUR ME FALIMENTIMIN

DIALOG MBI POLITIKAT PËR BASHKËPUNIMIN GJYQËSOR PËR QASJEN E LIRË DERI TE INFORMACIONET DHE ZBATIMIN E PROCEDURAVE NDËRKUFITARE LIDHUR ME FALIMENTIMIN

28 Nëntor 2016 – Instituti për Politikë Evropiane sot organizoi Diskutim mbi politikat për bashkëpunim gjyqësor për qasjen e lirë deri te informacionet dhe zbatimin e procedurave ndërkufitare lidhur me falimentimin, në kuadër të Projektit “Monitorimi i qeverisjes së rritjes në fushën e drejt...
Read more
OEMVP shpalosi platformën e saj për zhvillim ekonomik para Aleancës për Shqipëtarët

OEMVP shpalosi platformën e saj për zhvillim ekonomik para Aleancës për Shqipëtarët

28 Nëntor 2016 – Në takimin sot me Aleancën për shqiptarët, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore prezantoi platformën e saj për zhvillim ekonomik. OEMVP kërkon nga partite politike të angazhohen për zhvillim të biznesit dhe ekonomisë, gjegjësisht pranimin e masave të propozuara nga Oda. Një ndër...
Read more
Urime 28 Nëntorin!

Urime 28 Nëntorin!

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore i përcjell çdo shqiptari urimet më të përzemërta me rastin e 104 vjetorit të Pavarësisë, Ditës së Flamurit, me dëshirën që të jetojmë përherë të bashkuar, në harmoni me njëri tjetrin, duke kujtuar me krenari të kaluarën, duke mbrojtur të tashmen dhe duke ndihm...
Read more
OEMVP: Urime Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

OEMVP: Urime Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore uron të gjithë shqipëtarët për Ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe. Sot me krenari shënojmë përvjetorin e një nga vendimeve më të rëndësishme për shqiptarët, atë të përcaktimit të alfabetit të gjuhës shqipe në Kongresin e Manastirit më vitin 1908, prandaj le ta...
Read more
Punëtori për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Strugës

Punëtori për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Strugës

18 Nëntor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Asociacionin për Iniciativa Demokratike (ADI) dhe Asociacionin Multietnik “Florens Najtingël” organizuan Punëtorinë për krijimin e strategjisë për zhvillim të dialogut multikulturorë në Komunën e Strugës. Kontributi i O...
Read more
Konferencë me rastin e Ditës së Gruas Sipërmarrëse: Fuqia e gruas në zhvillimin e bizneseve

Konferencë me rastin e Ditës së Gruas Sipërmarrëse: Fuqia e gruas në zhvillimin e bizneseve

18 Nëntor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimiore me rastin e Ditës ndërkombëtare të grave sipërmarrëse, në bashkëpunim me Shoqatën e grave afariste,  Lidhjen e odave ekonomike, Shoqatën ELIT, agjencionin Marili dhe IME, organizuan konferencën për sipërmarrësinë e grave. Në takim, Krye...
Read more
Trajnim për organizatat joqeveritare nga Struga dhe Gostivari

Trajnim për organizatat joqeveritare nga Struga dhe Gostivari

16 Nëntor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit, projekt ky i financuar nga Unioni Evropian, dje dhe sot realizuan trajnimin dy ditorë cili u mbajt në ho...
Read more
Konferenca: Perspektivat 2016

Konferenca: Perspektivat 2016

11 Nëntor 2016 – Revista Ekonomija i Biznis këtë vit për herë të parë organizon Konferencën Perspektivat 2016. Pjesëmarrës ishin njerëz të njohur të biznesit në Maqedoni, persona të cilët, jo vetëm që kanë arritur sukses të madh profesional, por të cilët edhe gëzojnë kredibilitet dhe reputacion të...
Read more