Lajmet e fundit

Konferenca: “Sfidat dhe praktikat e bashkëpunimit mes sektorit civil dhe afarist“

Konferenca: “Sfidat dhe praktikat e bashkëpunimit mes sektorit civil dhe afarist“

17 Maj 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore dhe  Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ sot në Shkup e organizuan konferencën përfundimtare “Sfidat dhe praktikat e bashkëpunimit mes sektorit civil dhe afarist”. Konferenca u organizua në kuadër të projektit “Qëndrueshm...
Read more
OEMVP vazhdon takimet informative me bizneset

OEMVP vazhdon takimet informative me bizneset

17 Maj 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore këtë javë organizoi sesione informative me kompanitë e Manastirit dhe Kavadarcit, ku u diskutua mbi  Ligjin për marrëdhëniet e punës dhe të drejtat apo obligimet që rrjedhin nga ky ligj. Në këto takime informative u prezantuan rregullat dhe...
Read more
Sesion informativ me kompanitë e Strugës

Sesion informativ me kompanitë e Strugës

15 Maj 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot organizoi sesion informativ  në Strugë me kompanitë e saja anëtare ku u diskutua mbi të drejtat dhe obligimet të cilat rrjedhin nga politikat tatimore dhe doganore. Në takimin informativ në Strugë me temë: të drejtat dhe obligimet të cilat rr...
Read more
OEMVP në vizitë studimore në Tiranë

OEMVP në vizitë studimore në Tiranë

11 Maj 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore dhe Grupacioni i Grave Afariste pranë OEMVP-së sot realizuan vizitë studimore biznes inkubatorëve që operojnë në Shqipëri, gjegjësisht në qytetin e Tiranës, Ecosystem Tirana – Innovation Hub Albania dhe Yunus Social Business Balkans. Kjo v...
Read more

OEMVP përmbyll Karvanin me bizneset e Tetovës

11 Maj 2017 –  Me takimin sot me bizneset e Tetovës, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore e përmbylli Karvanin e saj të gjashtë me rradhë, gjatë të cilit në periudhën Prill – Maj 2017 vizitoi bizneset në qytetet e ndryshme të Maqedonisë. Këtë vit karvani i Odës nisi në qytetin e Gostivarit dhe di...
Read more
OEMVP në takim me bizneset e Dibrës

OEMVP në takim me bizneset e Dibrës

09 Maj 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri Perendimore sot në Dibër  vizitoi kompanitë që operojnë në këtë qytet për të parë nga afër problemet dhe vështirësitë me të cilat ballafaqohen bizneset. Në këto takime, para bizneseve u prezantuan aktivitetet e Odës, shërbimet të cilat i ofrojmë, ndër të tj...
Read more
Takim me bizneset në Kumanovë, prezantohen të drejtat dhe obligimet të cilat rrjedhin nga ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm.

Takim me bizneset në Kumanovë, prezantohen të drejtat dhe obligimet të cilat rrjedhin nga ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm.

08 Maj 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore edhe sot vazhdoi me organizimin e sesionit informativ  në Kumanovë me kompanitë e saja anëtare ku u diskutua mbi ligjin e mbrojtjes së mjedisit, instrumentet ligjore për mbrojtjen e mjedisit jetësor për NVM dhe instrumentet vullnetare që qo...
Read more
Mungesa e infrastrukturës dhe kushteve elementare në vendet rurale pengesë për zhvillimin e bizneve të vogla

Mungesa e infrastrukturës dhe kushteve elementare në vendet rurale pengesë për zhvillimin e bizneve të vogla

27 Prill 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot mblodhi bizneset e qytetit të Shkupit, me të cilët diskutoi problemet e ndryshme që i shqetësojnë ato, veçanërisht bizneset e vogla që si vështirësitë kryesore kanë konkurrencën nga kompanitë e mëdha që nuk lejojnë që bizneset më të vogla...
Read more
OEMVP në Panairin e Karrierës në UEJL

OEMVP në Panairin e Karrierës në UEJL

26 Prill 2017 – OEMVP morri pjesë në Panairin e Karrierës i cili organizohet në Universitetin e Evropës Juglindore dhe është kthyer në një traditë të përvitshme, në një moment të komunikimit mes universitetit dhe sipërmarrjeve në vend. Panairin të hapur e shpalli rektori i UEJL, Prof. Dr. Zamir Dika, i...
Read more
Njoftohen kompanitë me të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhëniet e punës

Njoftohen kompanitë me të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhëniet e punës

25 Prill 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot organizoi sesioin informativ me kompanitë e Tetovës, ku u diskutua mbi  Ligjin për marrëdhëniet e punës dhe të drejtat apo obligimet që rrjedhin nga ky ligj. Këto sesione gjithashtu kanë për qëllim mbledhjen e të dhënave të vlefshme, çësht...
Read more
OEMVP në takimin e ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël

OEMVP në takimin e ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël

21 Prill 2017 – Nga data 19 Prill 2017 deri më datë 21 Prill 2017, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore e përfaqësuar nga Drejtori Ekzekutiv Fatmir Bytyqi, është pjesë e takimit të ekspertëve mbi treguesit e Aktit të Vlerësimit të Biznesit të Vogël për vendet e para-anëtarësimit në Bashkimi...
Read more
OEMVP me kompanitë e Kërçovës diskutoi për pengesat me të cilat ballafaqohen bizneset

OEMVP me kompanitë e Kërçovës diskutoi për pengesat me të cilat ballafaqohen bizneset

20 Prill 2017 – Në vazhdën e takimeve në kuadër të Karvanit të Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore sot kryetari i Odës Nebi Hoxha vizitoi bizneset e rajonit të Kërçovës. Kompanitë diskutuan mbi pengesat e ambientit biznesor, qoftë ato që e vështirësojnë themelimin e bizneseve të reja ose penge...
Read more
Takim me bizneset në Strumicë, prezantohen të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhënie të punës

Takim me bizneset në Strumicë, prezantohen të drejtat dhe obligimet që rrjedhin nga Ligji për marrëdhënie të punës

20 Prill 2017 –  Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore vazhdon të organizojë sesione informative  në të gjithë vendin me kompanitë e saja anëtare ku diskutohen taksat dhe doganat, ligji i mbrojtjes së mjedisit, marrëdhëniet e punës, siguria në punë si dhe ligji për sigurim shëndetësor. Këto...
Read more
Sesion informativ në temë “Nëpërmjet programit trajnues drejtë rritjes së biznesit”

Sesion informativ në temë “Nëpërmjet programit trajnues drejtë rritjes së biznesit”

20 Prill 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në bashkëpunim me Programin për rritjen e punësimit (Increasing Market Employability Programme) të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim implementuar nga Swisscontact dhe PREDA Plus organizuan sesionin informativ në temën “Nëpërm...
Read more
Takim informativ me kompanitë e Strugës – Ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm

Takim informativ me kompanitë e Strugës – Ligji për mjedisin jetësor dhe urbanizëm

12 Prill 2017 – Me qëllim të përmirësimit dhe implementimit më të lehtë të ligjeve në Republikën e Maqedonisë në kuadër të projektit të USAID „PARTNERITET PËR RREGULLATIVË MË TË MIRË AFARISTE“, sot në Strugë Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore organizoi sesion informativ në temë: Të drejta...
Read more
Takim me kompanitë e  Kumanovës në kuadër të projektit USAID – Partneritet për regullativë më të mire  afariste

Takim me kompanitë e Kumanovës në kuadër të projektit USAID – Partneritet për regullativë më të mire afariste

06 Prill 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit  të financuar nga  USAID – Partneritet për rregullativë  më të mirë ligjore, i cili implementohet në bashkëpunim me EPI Centar, Odën për Teknologji Informatike dhe telekomunikim – MASIT dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë, s...
Read more
Takim me London School of Economics (LSE)

Takim me London School of Economics (LSE)

06 Prill 2017– Oda Ekonomike e Maqedonis Veri Perendimore sot mirëpriti delegacion nga London School of Economics (LSE), e cili është njëri ndër unverzitetet më të shquara të shkencave shoqërore në botë,  takim ky që do hap mundësi bashkëpunimi në të ardhmen mes këtyre dy instutucioneve. Oda Ekono...
Read more
Grupacioni i Grave Afariste – Shkëmbim përvojash me kompanitë e Kosovës nga sektori i dizajnit

Grupacioni i Grave Afariste – Shkëmbim përvojash me kompanitë e Kosovës nga sektori i dizajnit

30 Mars 2017 – Në vazhdën e aktiviteteve për promovimin e sipërmarrësisë, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Empower Kosovo dhe Shoqatën Kosovare për Marketing të Veshmbathjeve (KAMA) sot organizuan B2B takime me kompanitë nga sektori i dizajnit në Qendrën për Zhvillim t...
Read more
Takim informativ me kompanitë e Tetovës mbi politikat tatimore dhe doganore

Takim informativ me kompanitë e Tetovës mbi politikat tatimore dhe doganore

27 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit të USAID – Partneritet për rregullativë  më të mirë ligjore, i cili implementohet në bashkëpunim me EPI Centar, Odën për Teknologji Informatike dhe telekomunikimit – MASIT dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë...
Read more
Sesion informativ mbi marrëdhëniet e punës, sigurisë në punë dhe ligji për sigurim shëndetësor

Sesion informativ mbi marrëdhëniet e punës, sigurisë në punë dhe ligji për sigurim shëndetësor

22 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit për Partneritet për rregullativë më të mirë ligjore, sot filloi ciklin e sesioneve informative me qëllim të informimit të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme për të drejtat dhe obligimet të cilat rrjedhin prej rregull...
Read more
OEMVP takoi investitorët potencial nga Turqia

OEMVP takoi investitorët potencial nga Turqia

10 Mars 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot priti në takim pronarin dhe partnerët e kompanisë së huaj Aluform, pjesë e grupacionit PEKINTAS GROUP nga Turqia, të cilët merren me prodhimin e sanduiç paneleve për ndërtimtari dhe paneleve të energjisë solare.  Në këtë takim, kryetari Nebi...
Read more
OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin e ndërtimtarisë dhe patundshmërive

OEMVP vizitoi anëtarët në Panairin e ndërtimtarisë dhe patundshmërive

03 Mars 2017 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore vizitoi kompanitë anëtare të Odës që kanë ekspozuar prodhimet apo shërbimet e tyre në Panairin e 14-të ndërkombëtar për ndërtimtari, materiale ndërtimore dhe mekanizëm ndërtimor dhe Panairin e 7-të ndërkombëtar për patundshmëri “Rea...
Read more
OEMVP përkrah kompanitë e reja start-up

OEMVP përkrah kompanitë e reja start-up

27 Shkurt 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondin për zhvillim teknologjik dhe inovacion organizuan sot prezantim për thirrjen e katërt për instrumentet për Ko-financim të granteve për kompanitë e reja Start-up, spin-off dhe grantet për ko-financim dhe kredi të...
Read more
OEMVP lidh biznesin me nevojat e industrisë

OEMVP lidh biznesin me nevojat e industrisë

17 Shkurt 2017 – Në Universitetin e Evropës Juglindore sot dhe nesër mbahet konferenca ndërkombëtare shkencore ku do të zhvillohen punimet në temën “Ndërtimi urave në mes hulumtimit të biznesit dhe nevojave të industrisë”, ndërkaq organizatorë është Fakulteti i Biznesit dhe Ekonomisë i UEJL. Qëllimi i k...
Read more
OEMVP me strategji për dialog multikulturor

OEMVP me strategji për dialog multikulturor

16 Shkurt 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore realizoi takim me grupet lokale punuese në komunen e Mavrovës dhe Rostushës, Kumanovës dhe Strugës. Në këto takime u diskutua mbi strategjinë për dialog multikulturorë. Studimi në lidhje me multikulturalizmin dhe marrëdhëniet ndëretnike në kët...
Read more
OEMVP zgjeron rrjetin e kontakteve në aktivitetin transnacional të Erasmus plus në Saragoza, Spanjë

OEMVP zgjeron rrjetin e kontakteve në aktivitetin transnacional të Erasmus plus në Saragoza, Spanjë

26 Janar 2017 – OEMVP nga data 25 Janar 2017 deri më 27 Janar 2017 merr pjesë në aktivitetin Transnacional të Erasmus plus në Saragoza, në Spanjë. Qëllimi i kësaj ngjarje është të prezantojë praktikat e mira të Spanjës në menaxhimin e programit Erasmus. Po ashtu ky event parasheh edhe aktivitete p...
Read more
Ndahen çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016

Ndahen çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016

28 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore mbrëmë ndau çmimet për Sipërmarrësin e vitit 2016, i cili këtë vit shënoi jubileun dhjetëvjeçar, në të cilin u shpallën sipërmarrësit më të suksesshëm nga ndërmarrjet mikro dhe të vogla në Maqedoni. OEMVP manifestimin e organizon në bas...
Read more
Përfundon cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit

Përfundon cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit

Më 22 dhe 23 Dhjetor në hotel Lirak, Tetovë, u realizua trajnimi i fundit nga cikli i trajnimeve në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit, implementuar nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz, projekt ky i...
Read more
Prezantimi zyrtar i projektit të USAID – Partneritet për Rregullativë më të mirë biznesore

Prezantimi zyrtar i projektit të USAID – Partneritet për Rregullativë më të mirë biznesore

19 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot prezantoi projektin  – Partneriteti për rregullativë më të mirë biznesore, projekt ky i financuar nga USAID, të cilin e implementon bashkë me dy odat tjera, Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe MASIT. Partneri kryesor i projektit është...
Read more
Edicioni special i Economicus!

Edicioni special i Economicus!

09 Dhjetor 2016 – Në vigjilje të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe pas takimeve konsultative me partitë politike mbi platformat ekonomike, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore publikon edicionin special të Economicus ku kemi bërë analizën e  platformave të të gjitha partive politik...
Read more
Trajnim për organizatat joqeveritare nga Kërçova dhe Dibra

Trajnim për organizatat joqeveritare nga Kërçova dhe Dibra

06 Dhjetor 2016 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me Fondacionin Albiz në kuadër të projektit Qëndrueshmëria financiare e OJQ-ve në bashkëpunim me sektorin e biznesit, projekt ky i financuar nga Unioni Evropian, dje dhe sot realizuan trajnimin dy ditorë cili u mbajt në hotel M...
Read more