Lajmet e fundit

Barrierat ekzistuese në punën e kompanive eksportuese

Barrierat ekzistuese në punën e kompanive eksportuese

13 Dhjetor 2017 – Pas forumit dje në Kavadarci, sot Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në Shkup organizoi forumin me temën  “Përmes internacionalizimit të ndërmarrësisë deri tek rritja më e madhe ekonomike“, i cili realizohet në kuadër të projektit të USAID-it për Partneritet për rregulla...
Read more
Përmes internacionalizimit të ndërmarrësisë deri tek rritja më e madhe ekonomike

Përmes internacionalizimit të ndërmarrësisë deri tek rritja më e madhe ekonomike

12 Dhjetor 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në Kavadarci organizoi forumin me temë “Përmes internacionalizimit të ndërmarrësisë deri tek rritja më e madhe ekonomike“, i cili organizohet në kuadër të projektit të USAID-it për Partneritet për rregullativë më të mirë bizne...
Read more
GGA – Shkëmbim përvojash me gratë sipërmarrëse nga Shqipëria

GGA – Shkëmbim përvojash me gratë sipërmarrëse nga Shqipëria

06 Dhjetor 2017 – Grupacioni i grave afariste pranë Odës ekonomike të Maqedonisë Veri Perëndimore, sot ishte nikoqir i vizitës së një grupi nga Shoqata e grave në biznes nga Shqipëria. Qëllimi i vizitës ishte njohja dhe diskutimi i çështjeve me interes të përbashkët, siç është përforcimi i pozitës...
Read more
Trajtimi i deficitit – pjesë e funksionimit ditor të biznesit të shitjes me pakicë

Trajtimi i deficitit – pjesë e funksionimit ditor të biznesit të shitjes me pakicë

06 Dhjetor 2017 – OEMVP para përfaqësuesit të Kabinetit të zëvendës kryeministrit për çështje ekonomike, Ministrisë së financave dhe Drejtorisë së të ardhurave publike të Maqedonisë, në bashkëpunim me Shoqatën e Tregtisë, diskutoi rreth aktiviteteve specifike që duhet ndërmarrë për ndryshimet përk...
Read more
OEMVP me apel për ndihmë deri tek bizneset

OEMVP me apel për ndihmë deri tek bizneset

05 Dhjetor 2017 –Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore së bashku me anëtarët e saj shpreh gatishmërinë e plotë që të ofrojë ndihmën e saj të pakursyer në çdo aspekt për tejkalimin sa më të shpejtë të situatës së krijuar nga vërshimet në Shqipëri. Për këtë arsye, OEMVP në bashkëpunim me Ambas...
Read more
OEMVP në konferencën “Sfidat e të bërit biznes në botën bashkëkohore”

OEMVP në konferencën “Sfidat e të bërit biznes në botën bashkëkohore”

01 Dhjetor 2017 – Në Universitetin e Tetovës sot u mbajt Konferenca e V-të ndërkombëtare shkencore  me temë: “Sfidat e të bërit biznes në botën bashkëkohore”. Kjo konferencë u organizua nga Fakulteti Ekonomik dhe Fakulteti i Administrimit të Biznesit të Universitetit të Tetovës. Në emër të Univers...
Read more
Urime 28 Nëntori – Dita e Flamurit!

Urime 28 Nëntori – Dita e Flamurit!

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore uron të gjithë shqiptarët kudo që janë për Ditën e Flamurit. 28 Nëntori është ditë e shënuar e historisë sonë, ku rikujtojmë sakrificat e popullit shqiptarë në kohë për ruajtjen e dinjitetit kombëtarë dhe aspiratat për liri. Urojmë për unitet më të fuqishëm në...
Read more
Mundësitë nuk ndodhin, ne i krijojmë ato!

Mundësitë nuk ndodhin, ne i krijojmë ato!

26 Nëntor 2017 – Dje në Prishtinë, nga ana e Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare, në bashkëpunim me projektin e USAID-it EMPOWER u organizua darka Gala biznesore, e cila ishte nisma e Forumit ekonomik të Diasporës Shqiptare,  ku morrën pjesë edhe delegacioni i Odës Ekonomike të Maqedonisë...
Read more
Urime Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe!

Urime Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe!

Me rastin e Ditës së Alfabetit  të Gjuhës Shqipe, Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore uron gjithë shqiptarët për këtë festë që shënon ditën më të veçantë të gjuhës sonë dhe shkrimit të saj. Dita e Alfabetit është njëra prej ditëve më të rëndësishme për kombin shqiptar kudo që janë,  prandaj shpr...
Read more
OEMVP organizoi forumin për rregullativat në sektorin e ndërtimtarisë

OEMVP organizoi forumin për rregullativat në sektorin e ndërtimtarisë

14 Nëntor 2017 – Оda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në kuadër të projektit Partneritet për rregullativë më të mirë biznesore sot organizoi forumin me temë: Rregullativat në fushën e planifikimit hapësinor, tokës ndërtimore dhe punimeve ndërtimore, duke i theksuar sfidat në të cilat hasin...
Read more
Sektori i ndërtimtarisë: mungesa e informacionit rezulton në mos zbatimin e kërkesave ligjore

Sektori i ndërtimtarisë: mungesa e informacionit rezulton në mos zbatimin e kërkesave ligjore

13 Nëntor 2017 – Oda ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në kuadër të Projektit të USAID – Partneritet për rregullativë më të mirë afariste, ku OEMVP është partner bashkë me Odën Ekonomike të Maqedonisë, MASIT, Lidhja e Odave Ekonomike dhe Epi Centar Internacional, organizuan forumin...
Read more
Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

Intervistë me Drilon Isenin, Drejtor Ekzekutiv i OEMVP-së: Të mos ketë zgjedhje të reja dhe të zbatohet regjistrimi i popullsisë

26 Tetor 2017 (MIA) – Katër muajt e fundit në krahasim me numrat dhe treguesit ekonomikë nuk ka zhvendosje, por është evident relaksimi i ndërmarrjeve. Ato veçmë mendojnë për investime, por vetëm nëse nuk ka zgjedhje të reja parlamentare, thonë nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP...
Read more
GGA: praktikat më të mira të të bërit biznes nga sipërmarrëse me përvojë

GGA: praktikat më të mira të të bërit biznes nga sipërmarrëse me përvojë

19 Tetor 2017 – Grupacioni i Grave Afariste (GGA) pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore sot në kuadër të shënimit të Ditës ndërkombëtare të gruas rurale vizituan bizneset e Kumanovës të udhëhequra nga gratë. Gratë e këtij rajoni janë të lëna pas dore, sidomos ata që vijnë nga rajonet...
Read more
Karvani Financiar i OEMVP-së

Karvani Financiar i OEMVP-së

10.10.2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri Perëndimore e vetëdijshme për qasjen e vështirë në financa, e cila paraqet pengesë serioze për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe rrjedhimisht faktor i cili ngadalëson rritjen dhe zhvillimin ekonomik të shtetit, këtë vit për të parën herë organizon Karvanin...
Read more
Ekonomia e Maqedonisë, çka më tutje?

Ekonomia e Maqedonisë, çka më tutje?

12.09.2017 – Kryetari i OEMVP-së Nebi Hoxha sot priti në takim delegacionin holandez të kryesuar nga Ambasadori i Mbretërisë së Holandës në vendin tonë W.Wouter Plomp. OEMVP vlerësoi bashkëpunimin mes dy vendeve dhe ndër temat kryesore që u diskutuan ishin turizmi, bujqësia dhe investimet në përgj...
Read more
OEMVP me qëndrim për 100 ditëshin e Qeverisë

OEMVP me qëndrim për 100 ditëshin e Qeverisë

11 Shtator 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore si gjithmonë vigjilente për ngjarjet të cilat e tangojnë biznesin, në konferencën për shyp sot prezantoi qëndrimet ndaj qeverisjes për 100 ditëshin e parë. Edhe kësaj rradhe në frymë konstruktive dhamë vlerësimet tona për masat e ndërma...
Read more
OEMVP për vizitë në Izrael – Intensifikimi i bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Izraelit dhe Maqedonisë

OEMVP për vizitë në Izrael – Intensifikimi i bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Izraelit dhe Maqedonisë

04 Shtator 2017 – Me ftesë të kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu, kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore Nebi Hoxha dhe nënkryetari Mendi Qyra, gjatë periudhës 02-04 Shtator 2017, bashkë me kryeministrin e Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev qëndrojnë për vizitë zyrtare...
Read more
Reagim ndaj fjalimit të Kryetarit me rastin e 18 Gushtit – Dita e Armatës së RM-së

Reagim ndaj fjalimit të Kryetarit me rastin e 18 Gushtit – Dita e Armatës së RM-së

25 Gusht 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në mbrojtje të interesave të bizneseve që përfaqëson, në asnjë mënyrë nuk konteston faktin se Armata duhet të jetë në funksion të mbrojtjes së kufijve, integritetit territorial dhe sovranitetit të shtetit dhe të punojë në drejtim të sigur...
Read more
Takim me Odën Ekonomike amerikano-izraelite: Diaspora me potencial të lartë për investime në Maqedoni

Takim me Odën Ekonomike amerikano-izraelite: Diaspora me potencial të lartë për investime në Maqedoni

23 Gusht 2017 – Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, Nebi Hoxha sot realizoi takim me anëtarin e Bordit Drejtues të Odës Ekonomike amerikano-izraelite, Mamut Skenderi. Në këtë takim u diskutuan  aktivitetet, planet dhe idetë për zhvillimin e bashkëpunimit me investitorët vendo...
Read more
OEMVP realizoi takim pune me kryeministrin dhe ministrat nga kabineti qeveritar i Republikës së Maqedonisë

OEMVP realizoi takim pune me kryeministrin dhe ministrat nga kabineti qeveritar i Republikës së Maqedonisë

27 Korrik 2017 – Me qëllim të shkëmbimit të ideve dhe informacioneve mbi programin e reformave ekonomike të qeverisë së re për të krijuar një ambient më të mirë biznesi dhe mundësi të barabarta për të gjithë që do të kontribuojë në ndërtimin e besnikërisë dhe forcimin e avantazheve konkurruese të...
Read more
Juris nr.4

Juris nr.4

21 Korrik 2017 – Duke patur parasysh problemet që shfaqen ndërmjet kompanive dhe mosmarveshjet afariste ndërmjet tyre, kemi parë të arsyeshme që të prezantojmë para anëtarëve të Odës disa tema të rëndësishme siç janë: ligjin për ndërmjetsim i cili ju mundëson kompanive një zgjidhje më të lehtë të...
Read more
NJOFTIM për mashtrim në internet

NJOFTIM për mashtrim në internet

Ju njoftojmë se në rast se pranoni e-mail nga EU Business Register me formular për regjistrim në bazën e të dhënave, bëhet fjalë për mashtrim. Në formular shkruan që “Updating is free!” (Azhurimi është falas), por në fakt me nënshkrim dhe plotësim të këtij formulari (apo formulari të ngjashë...
Read more
Gëzuar festën e Fitër Bajramit!

Gëzuar festën e Fitër Bajramit!

Oda Ekonomike eMaqedonisë Veri-Perëndimore, të gjithë qytetarëve të besimit Islam ua uron Festën e Fitër Bajramit. Në këtë Festë madhështore dhe të lavdëruar tek Krijuesi ynë, lutemi të gjithë që paqja, solidariteti, mirësia dhe toleranca të jenë virtyte në mesin e të gjithë qytetarëve tanë. Uroj që mës...
Read more
Kompanitë hungareze prezantuan metodat e reja për pastrimin e ujërave të zeza dhe ujit të pijshëm

Kompanitë hungareze prezantuan metodat e reja për pastrimin e ujërave të zeza dhe ujit të pijshëm

15 Qershor 2017 – Oda Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me kompanitë SZABADICS“, “HIDROFIT”, “INWATECH”, nga Republika e Hungarisë, organizuan sot prezantim për zgjidhje të projektimit për pastrimin e ujërave të zeza, ujit të pijshëm, arsenit dhe vakum kanalizimeve. Kompania...
Read more
OEMVP mbrëmë shtroi Sofrën e Iftarit

OEMVP mbrëmë shtroi Sofrën e Iftarit

09 Qershor 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore  mbrëmë shtroi një darkë iftari në hotel New Star, me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit, ku bashkon përfaqësuesit e institucioneve shtetërore, partnerët tanë dhe figurat e rëndësishme të jetës publike me komunitetin e biznesit Pas...
Read more
Konferencë: “Sfidat aktuale të komunitetit të biznesit në fushën e legjislacionit”

Konferencë: “Sfidat aktuale të komunitetit të biznesit në fushën e legjislacionit”

07 Qershor 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në bashkëpunim me  EPI Centar, Odën e teknologjisë informative MASIT dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë sot organizuan konferencën me temën “Sfidat aktuale të komunitetit të biznesit në fushën e legjislacionit” në kuadër të projekti...
Read more
OEMVP: Grupacioni i Grave Afariste shtroi iftar për bashkëpunëtorët

OEMVP: Grupacioni i Grave Afariste shtroi iftar për bashkëpunëtorët

07 Qershor 2017 – Grupacioni i Grave Afariste (GGA) pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore mbrëmë në bashkëpunim  me Asociacionin për Afirmimin e Gruas shtruan iftar për gratë afariste dhe bashkëpunëtoret e GGA-së. Rreth sukseseve të GGA-së të shënuara gjatë këtij viti dhe synimeve të...
Read more
Urime muaji i bekuar i Ramazanit!

Urime muaji i bekuar i Ramazanit!

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore uron të gjithë besimtarët myslimanë për fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit. Ramazani, duke qenë muaj i bekuar, është muaj i reflektimit të thellë, sakrificës, përkushtimit dhe durimit, gjatë të cilit besimtarët me durimin në agjërim kujtojnë të varfërit...
Read more
OEMVP del me kandidat për zëvendës kryeministër

OEMVP del me kandidat për zëvendës kryeministër

20 Maj 2017 – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore në konferencën për shtyp që organizoi sot, përgëzoi Zoran Zaev për marrjen e mandatit për të formuar Qeverinë e Republikës së Maqedonisë. OEMVP është e bindur se nën udhëheqjen vendimtare të qeverisë së re do të zgjidhen sfidat që janë para si dh...
Read more